default-logo

Al Treilea Război Mondial stă pe buzele tuturor după ce Iranul a ORDONAT trimiterea navelor de război în Atlantic

Din păcate anul 2019 începe cu tensiuni şi nesiguranţă în ceea ce priveşte neînţelegerile dintre SUA şi mândria proverbială a Iranului care poate declanșa un război cu consecințe imperevizibile datorită sancțiunilor americane care sunt foarte dure.

Iranul se angajează să trimită nava de război în Atlantic ca răspuns la sancțiunile americane și implementările repetate în Golful Persic. Contraamiralul iranian Touraj Hassani a declarat că vor avea „o prezență permanentă în apele internaționale”, destinată să țină seama de flagelul Republicii islamice a Iranului și să securizeze rutele maritime”.

O navă ultra echipată
O navă care va fi trimisă în marș va cuprinde un nou distrugător echipat cu elicoptere, sol-sol-rachete, anti-aeronave și sisteme electronice de luptă electronică. Această decizie intervine la abia câteva zile după ce Mike Pompeo, secretarul de stat american, a avertizat regimul iranian de a nu mai lansa sateliți. Referindu-se la „lansările spațiale” ale regimului tehnocrat, Mike Pompeo a declarat:
„Iranul intenționează să folosească lansatoarele spațiale dotate practic cu aceeași tehnologie ca rachetele balistice intercontinentale (ICBM)” citează Daily Star. Iar lansarea, potrivit lui, va avansa programul său cu rachete. Statele Unite, Franța, Regatul Unit și Germania au declarat deja că aceste mișcări se fac în privința rezoluției 2231 a Consiliului de Securitate al ONU (CSNU).

„Noi nu vom rămâne cu brațele încrucișate în timp ce regimul iranian amenință securitatea internațională. Astfel de acțiuni demonstrează încă o dată în plus disprețul Iranului față de CSNU, care se confruntă cu apelul la regimul iranian de a nu întreprinde activități legate de balisticele rachete capabile să transporte arme nucleare „.
Dar ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif a repostat printr-un tweet, ieri, scris în limba engleză: „Lansarea Iranului de vehicule spațiale – și testele cu rachete – nu violează rezoluția 2231. Statele Unite nu sunt deci în măsură să dea lecții oricui „. Mike Pompeo va merge în Orientul Mijlociu săptămâna viitoare pentru a arăta susținerea americanilor într-un context de creștere a tensiunii în regiune.

evz.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.