◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Seminar-eveniment la Sinaia / Revista UZP nr. 12

Reafirmarea legăturii dintre filiale și conducerea centrală a UZPR

Una dintre cele mai importante și relevante întâlniri ale conducerii UZPR cu filialele din țară a avut loc recent la Sinaia, în cadrul unui seminar care a reunit reprezentanți din 23 de filiale ale UZPR și care a adus la zi legătura de profesie și vocație între ziariștii profesioniști din toată țara.
Lucrările seminarului care a adus laolaltă membrii filialelor Uniunii Ziariștilor Pro¬fesioniști din România din judeţele Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Mureş, Prahova, Sibiu, Suceava, Râmnicu-Vâlcea şi Bucureşti s-au derulat pe parcursul a două zile încărcate de semnificații.
Înainte de orice, s-a reafirmat și reconsolidat legătura dintre teritoriu și conducerea centrală. Președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, a subliniat din nou importanța coeziunii breslei și a Uniunii, care este organizația re¬cunoscută de statul român prin prisma calității de creatori a celor care sunt membri ai UZPR. Pentru ca toate disfuncționalitățile să-și găsească rezolvare, discuțiile în cadru colegial, marcate de respectul pentru activitatea tuturor gazetarilor din Uniune, este o condiție obligatorie și necesară pentru ca mersul înainte al organizației să se dovedească un drum fructuos.
Membrii filialelor din țară au fost puși la curent cu evoluțiile din interiorul Uniunii și s-a discutat pe marginea calității publicațiilor UZPR – „Cronica timpului”, „Certitudinea” și Revista UZP – care și-au câștigat o certă notorietate și se remarcă prin ținută și conținut dens.
O altă secțiune a seminarului a fost dedicată pregătirii în cele mai bune condiții, de către UZPR, a Centenarului Uniunii, care va celebra 100 de ani de la înființare în ianuarie 2019. S-a stabilit de către conducerea centrală și membrii filialelor prezenți la Sinaia o accelerare și o intensificare a demersurilor și proiectelor dedicate acestui moment fast. S-au făcut numeroase propuneri, care urmează să fie duse la bun sfârșit în teritoriu, pentru a fi marcat așa cum se cuvine „secolul gazetăriei profesioniste românești”. De asemenea, s-a stabilit instituirea unui dialog mai viu, mai operativ, cu structura centrală a Uniunii, încheierea unor parteneriate cu instituţii de cultură, universităţi, şcoli etc., pentru o mediatizare reciproc avantajoasă.

Teodora Marin

*„Profitați de orice moment prielnic pentru a întări şi onora brandul Uniunii, atât în interior, cât mai ales în spaţiul public”, a subliniat președintele UZPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *