◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

IMPLICARE / Revista UZP nr. 12

UZPR, o prezență notabilă la Salonul Anual de Carte de la Slobozia

UZPR s-a prezentat la Salonul Anual de Carte de la Slobozia, ediția a XXVII – a, organizat de Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu”, Ialomița, cu un adevărat „regal” publicistic. În fața unui public numeros, au fost lansate volumele „Ecouri din lumină”, de Lică Pavel, „Lecturi cu premeditare”, al gazetarului și scriitorului Marian Nencescu, precum și „Povestea unui steag tricolor”, carte-eveniment reeditată de Mădălina Corina Diaconu, secretar general al UZPR. De asemenea, la evenimentul centrat în jurul UZPR a luat parte și Firiță Carp, director al Editurii „Detectiv Literar”, iar Dorel Vidrașcu, partener al Uniunii, de la Asociația „Clubul Artelor Humlexi”, a prezentat activitatea asociației și pe membrii acesteia.
Un moment aparte l-a constituit prezentarea revistei „Cronica timpului”, care apare periodic sub egida UZPR și care și-a câștigat un binemeritat renume în plaja publicațiilor din România prin varietatea subiectelor abordate, prin demersul gazetăresc la înalte standarde, care reunește într-o prezentare grafică remarcabilă teme majore ale societății românești actuale.
Despre „Revista UZP” a vorbit Mădălina Corina Diaconu, reliefând structura centrată pe preocupările presei și ale organizației, ștacheta înaltă pe care o impune publicația și faptul că este realizată de ziariști nu doar pentru ziariști, ci pentru tot publicul românesc interesat de legătura inde-structibilă dintre presă și societate.
Salonul Anual de Carte de la Slobozia a fost ocazia perfectă pentru UZPR de a aduce în atenția opiniei publice câteva date fundamentale ale activității sale. În primul rând, neîntrerupta sa activitate, care în curând aniversează 100 de ani, apoi permanenta aplecare spre viața cetății și reflectarea acesteia la cele mai înalte cote de profesionalism, slujirea societății și a breslei, neîndoielnica sa utilitate publică. (R.I.)
Sute de bijuterii literare, o masivă prezență editorială și o certă anvergură națională – acestea sunt reperele în care s-a încadrat Salonul Anual de Carte de la Slobozia 2018. În cadrul manifestărilor, una dintre prezențele remarcabile a fost cea a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

2 comentarii pentru “IMPLICARE / Revista UZP nr. 12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *