◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Cornel Rusu, radiofonistul de „La Fântâna Dorului“, nu mai este

Am aflat cu multă tristețe că, un alt confrate de-al nostru, a trecut recent la cele veșnice.
E vorba de Cornel Rusu, pe care mulți dintre români, și nu numai, îl știu de la postul de Radio „Oltenia” Craiova. Am spus și nu nuamai, pentru că, ani de zile, a vorbit de la microfonul acestui post, cu, despre și pentru mulți români, ascultători de radio de dincolo de granițele țării.
În special celor din Timocul sârbesc sau vlahilor din Bulgaria.
Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vâlcea a anuțat, cu regret, dispariţia din această lume a filologului, ziaristului și omului de cultură,
CORNEL RUSU.
De pe o postare a colegilor de la „Vocea Vâlcii” mai aflăm că omul de cultură și jurnalistul, Cornel Rusu, născut la Fălcoiu, în Olt:
„A fost manager al Casei de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea (1975-1980) și consilier la Comitetul de Cultură și Educație Vâlcea (1980-1991). A mai deținut funcțiile de șef al secţiei Cultură-Artă-Învăţământ (1998-1999) și director adjunct al Studioului Teritorial de Radio Oltenia din Craiova (1999-2010).
Membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), din anul 1994, deţinător al Ordinului Ziariştilor clasa I (Aur).
Printre distincțiile primite de-a lungul vieții se numără și două premii ale UZPR pentru emisiunea radiofonică „La Fântâna Dorului“ – revistă radiofonică a românilor de pretutindeni și pentru cartea „Pelerin în românitate“. I s-a decernat Premiul „Doina“ de la Radio „Doina“ din Grabovitza – Serbia şi Premiul acordat de Asociaţia AVE din Vidin – Bulgaria, pentru întreaga activitate desfăşurată pentru românii din Sudul Dunării.
Este autor al volumelor de interviuri „Destine învolburate“ (2002) și „Pelerin în românitate“ (2006)”.

Colega noastră, Gabriela Rusu Păsărin, soția jurnalistului scrie pe o rețea de socializare:
„Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în momentul atât de greu al despărțirii pentru totdeauna de Omul care a fost lângă mine și la bine, și la greu în ultimii 29 de ani!
Despărțirea neîngăduit de repede de soțul meu, Cornel Rusu, a lăsat un gol, care va rămâne pentru totdeauna. A fost tatăl, soțul, prietenul, omul conciliant și încrezător în cei din jur, a fost echilibrul de care toți am avut nevoie.

În momentele cele mai importante ale noastre sfaturile lui au fost călăuzitoare în drumul spre împlinire, iar în ierarhia valorilor a așezat întotdeauna pe primul loc familia.

De acolo, din Înaltul Cerului, suntem încredințați că ne va veghea și ne va lumina drumurile prin viața trecătoare, mult preacălătoare!

Dumnezeu să îl ocrotească în Împărăția Lui!”

Omul de radio Cornel Rusu transmite acum, pe unde hertziene, de acolo de unde, în urmă cu mai mulți ani a plecat o altă voce a Olteniei, Sebastian Domozină.

Rămas bun, Cornel Rusu!

Constantin PAŞOL
Radio România / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *