◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Atelier de lucru / Pregătirea la dezastre cu probabilitate redusă de producere, dar cu impact major

În cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, între 30 si 31 ianuarie a.c. s-a desfășurat la București primul eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Acesta a avut forma unui atelier de lucru cu tema Pregătirea la dezastre cu probabilitate redusă de producere, dar cu impact major High Impact Low Probability – HILP – Direcții viitoare.
Evenimentul a reunit experți ai structurilor de protecție civilă sau intervenție în situații de urgență din Statele Participante la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii – 28 de state membre UE, precum și din Macedonia, Muntenegru, Norvegia, Serbia și Turcia.
Discuțiile au vizat asigurarea răspunsului la aceste situații de urgență complexe, având în vedere perspectiva implementării noilor prevederi ce vor modifica Decizia nr. 1313/2013/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind un Mecanism de Protecție Civilă al Uniunii.
O contribuție substanțială la discuții a fost adusă si de specialiștii UNISDR – Oficiul Națiunilor Unite pentru Reducerea Riscului la Dezastre, NATO si SUA, precum și cei din cadrul direcțiilor de specialitate ale Comisiei Europene DG ECHO – Direcția Generală pentru Protecție Civilă și Operațiuni de Ajutor Umanitar, DG HOME – Direcția Generală pentru Migrație și Afaceri Interne, JRC –Centrul Comun de Cercetare.
În cadrul atelierului de lucru discuțiile s-au concentrat pe identificarea posibilităților de creare a unei abordări comune la nivel european a dezastrelor de tip HILP, de identificare a capabilităților de intervenție necesare, dar și pe importanța și modul activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii în răspunsul la aceste urgențe.
Valentin Uban / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *