◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

ADUNĂTURI

1.-Fă ceva frumos și folositor pentru semenii tăi. Oamenii ar putea imita gestul tău.
2.-Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului.

3.-Uneori fericirea înseamnă… uitare.

4.-Tragedia vieții constă în ceea ce moare într-un om când încă mai trăiește. Uneori flacăra noastră se stinge, dar ea este reaprinsă de un alt om.

5.-Ce este naționalismul? Este patriotismul care și-a pierdut noblețea.

6.-Suntem mult prea mulți împreună, dar murim din singurătate.

7.-”Într-o lume nebună, doar cei nebuni sunt sănătoși” (japonezul Akira Kurasawa).

8.-”Nu încerca să fi un om de succes, ci un om de valoare” (savantul fizician A. Einstein).

9.-”Analfabetul viitorului nu va mai fi cel care nu știe să citească, ci cel care nu știe să înțeleagă”. (americanul Alvin Toffler).

10.-”Nu devii bătrân fiindcă ai trăit un anumit număr de ani, devi bătrân fiindcă ai dezertat de la idealul tău” (compozitorul George Enescu).

11.-”Două lucruri sunt imposibile în viață: a vedea cu ochii tăi pe Dumnezeu și a povesti dragostea” (poetul Adrian Păunescu).

12.-”Nu mă sperie moartea culturii, mă sperie cultura precară a ministrului culturii” (scriitorul Vadim Tudor).

13.-Dacă vei întreba un oier grec și bătrân de tot cum de a ajuns la vârsta lui înaintată, îți va răspunde, la fel ca și ciobanul mărginean și sibian, că numai 65 de zile dintr-n întreg întreg an nu a mâncat brânză, pastramă de oaie și răchie.

14.-Ce a fost azi, ne fi-va mâine!

15.-Succinta pildă Evanghelică a vameșului și a fariseului. Dumnezeu îl apreciază pe vameșul smerit și îl respinge pe fariseul mândru. Primul sentiment te înalță, cel de-al doilea te coboară.

16.-Nimeni nu iartă pe nimeni. Dovadă că tot mai des auzim neomenoasa expresie: ”Eu te pot ierta, dar nu vreau s-o fac pentru că nu meriți iertarea mea”. Se uită banalele cuvinte ”Iartă-mă”. Ele au o putere extraordinară asupra oamenilor. Pe certăreți îi transformă în oameni înțelegători, pe dușmani în prieteni. Iar oameni buni sunt mai degrabă nu cei care cred despre ei că nu greșesc, ci cei care pot să ceară și să acorde iertare.

17.-Iosif, aflând că Maria este însărcinată, a vrut s-o părăsească, dar a avut o viziune în care un Înger l-a convins că pruncul zămislit este de la Duhul Sfânt și că va fi Mântuitorul lui.

18.-Cel mai mare dar pentru un om, după darul vieții, este libertatea. Dumnezeu l-a creat așa întrucât l-a făcut după chipul său. Iar de neîngrădit este libertatea lăuntrică. Acea pecete pusă de Dumnezeu în Suflet. Așadar, să creștem în libertate și în demnitate.
NOTĂ: Dintr-o dată moartea ne-a deschis ochii asupra vieții. Moare o lume tehnologizată și absurdizată de SF-ul. Suntem vulnerabili. Muritori. De la o respirație. Și totuși, ”La Bella Italia”. Rădăcina romană a existenței noastre este în suferință și întristare. Avem români peste tot, dar în Italia sunt cu milioanele. Nu spun că este ușor să trăiești în Italia ca român, dar este minunat să iubești Italia. Ne putem ajuta și ruga împreună. Țineți minte și judecați ce-i scris în Biblie: ”În vremurile din urmă dragostea celor mulți se va răci și veți fi loviți cu boli necunoscute”. Viața ne aduce și bune și rele. Și puține fac diferența între ele. Îi vremea să-i rog până și pe surzi să audă și să înțeleagă glasul iubirii dintre oameni!.

 martie 2020

Ioan Vulcan-Agniteanul / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *