◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Toți suntem italieni ! Europa suferă împreună cu Italia !

În ciuda veștilor proaste care sosesc neîncetat de pe frontul luptei împotriva virusului corona din Italia, în sfârșit, Uniunea Europeană dă semne de viață! Miercuri, la Bruxelles, președinta Consiliului European, Ursula Von Der Leyen a adresat un mesaj în limba italiană pe Twitter, exprimând cuvinte de încurajare poporului italian: “Cara Italia, cari italieni. Italia face parte din Europa și Europa suferă împreună cu Italia, nu sînteți singuri, toți suntem italieni”!
Premierul italian Giuseppe Conte a decretat de două zile zona roșie pe întreg teritoriul italian după ce s-a observat că mulți tineri din mai multe zone nu au luat în serios situația de carantină și au luat cu asalt discoteci și baruri, neavând nici măști și nici 1 metru distanță între ei. Zona roșie totală înseamnă că nu se poate ieși din casă decât având 3 motive: la muncă, la medic, la cumpărături -nu shopping- sau să își ajute părinții bătrâni și singuri. Există controale pe străzi, la Roma și în toată Italia, trebuie să prezinte o autocertificare din care să rezulte motivul pentru care s-a ieșit din casă, din zonă sau din oraș, iar cine nu poate justifica deplasarea, suferă consecințe penale cu amenda de 206€ sau cu închisoare până la 3 luni. A rămâne acasă nu este o recomandare, ci o obligație!

Lombardia rămâne zona cea mai afectată cu coronavirus, cu 7870 de pozitivi, din care 1028 în terapie intensivă; 617 decedați si 900 vindecați de corona virus. Președintele regiunii, Fontana cere, împreună cu cel al regiunii Veneto, să ia măsuri mai dure, adică un stop total în Lombardia și Veneto, lăsând deschise doar farmaciile, market-urile și chioșcurile de ziare.
Va decide până mâine guvernul dacă este necesar stopul total și pe întreg teritoriul.
Președintele Fontana a hotărât sa creeze o structură medicală provizorie de reanimare, dotată cu aparatură specială de ventilare pulmonară ca în China, în cei 10.000 mp din ex-Fiera di Milano.

La conferința de presă de la ora 18.00 de azi, 11 martie 2020, de la sediul Protecției Civile din Roma, Giulio Borrelli, a făcut cunoscută situația actuală din Italia, privind contaminarea cu virusul corona.

-în total 12.462 dintre care 10.590 pozitivi;
-1049 vindecați
-827 decedați-168 de ieri până azi
-dintre cei pozitivi 2599 sunt în izolament la domiciliu
– 877 în terapie intensiva


#iorestoacasa#
#euraminacasa#


Julia-Sandra Vîrsta, Roma / / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *