◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Julian Assange a fost arestat! Omul care a prezentat adevarul va fi pedepsit

Ambasadorul Ecuadorului a permis poliției londoneze să intre în sediul ambasadei și să-l aresteze pe Assange, ca urmare a încălcării unor reguli impuse de azilul politic. Chiar președintele Ecuatorului, Lenin Moreno, a dat un comunicat în care a susținut că a luat decizia de a-i fi ridicat statul de azilant politic, pentru că Assange a încălcat anumite reguli.

Assange a fost condamnat în anul 2012, ca urmare a faptului că a publicat documente care au afectat securitatea naționala a SUA. În mai 2017, atunci când a fost ales preşedinte, Moreno promitea ca Assange va beneficia de statutul de azilant politic. După un an, lucrurile s-au schimbat.

Susţinătorii lui Assange considera că Moreno a cedat ca urmare a presiunilor SUA, iar predarea lui Assange este una dintre cele mai mari trădări din istoria Americii Latine.

Cu siguranța, conform unor articole publicate în jurnalele britanice, Assange va fi extrădat în SUA, unde va fi condamnat la mulți ani de închisoare.

WikiLeaks a publicat informații despre atrocităţile pe care armata americană le-a făcut în Irak, date despre spionajul industrial, dar și date despre unele conturi nedeclarate pe care demnitarii americani le au în Insulele Caiman.

Sunt voci care susțin că Assange are documente care probează implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, câştigate de Trump. Astfel s-ar putea explica presiunile pe care le-a făcut președintele Trump asupra preşedintelui Ecuadorului.

Assange a fost acuzat în Suedia că ar fi violat o minoră. Referitor la acest caz, care a fost clasat în anul 2017, Assange declara că este o înscenare a Pentagonului care face jocuri murdare pentru a distruge site-ul WikiLeaks.

The Guardian a publicat un articol în care susţine că în decembrie 2017, rușii ar fi încercat să-l extragă pe Assange din ambasada londoneză, operațiune care a eșuat. Mai mult, Kremlinul ar fi făcut demersuri pe lângă președintele Ecuadorului să-l poată prelua pe Assange în Rusia.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *