default-logo

Canada pregătește o interdicție națională a importului de arme de mână

Guvernul canadian a anunţat că va interzice importul de arme de mână, pentru a încerca să limiteze violenţa provocată de arme de foc în ţară, a anunţat Marco Mendicino, ministru al Securităţii publice, în cadrul unui briefing de presă.
Este vorba despre o „interdicţie temporară” aplicată de la 19 august particularilor şi companiilor „până la intrarea în vigoare a unei interdicţii naţionale”, a precizat oficialul. Acest proiect de lege ar putea intra în vigoare în toamnă. „Aceste arme nu au decât un singur scop, să ucidă oamenii”, a subliniat Mendicino, cu prilejul unei deplasări la Etobicoke, o suburbie a oraşului Toronto.
În pofida măsurilor introduse de Ottawa pentru a încerca să reducă violenţa armată, experţii rămân sceptici în privinţa eficacităţii lor. Agenţia serviciilor frontaliere din Canada a anunţat două importante confiscări în vestul ţării de „arme de foc fantomă”, care nu au număr de serie şi sunt dificil de urmărit. Între 1 ianuarie 2019 şi 30 iunie 2022, agenţia a confiscat 581 de arme de foc de mână la punctele de intrare şi în coletele poştale internaţionale.
Acest set de măsuri intervine la câteva luni după ce premierul Justin Trudeau a prezentat un proiect de „interdicţie naţională a posesiei de arme de mână”, după recentele atacuri armate din SUA, care au provocat moartea a 21 de persoane într-o şcoală primară din Texas şi a zece într-un supermarket din statul New York și de asemenea, într-un context de recrudescenţă a crimelor legate de arme de foc – în ultima perioadă, trei crime au fost comise în regiunea Montreal.
Potrivit estimărilor guvernului, există peste un milion de arme de mână în Canada, la o populaţie de 38 de milioane de persoane. Circa 2.500 de magazine vând arme de mână în ţară.
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*