◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Haos, abuzuri și incompetență la început de an școlar!

La școală cu botniță, la restaurant liberi! Propun să ne desfășurăm cursurile la restaurant! N-om avea masa și băutura incluse, dar măcar respirăm!

Cazurile de covid, (statisticile specialiștilor noștri în materie de pandemie epidemică neinstituită – 🙂 sunt în scădere – vin alegerile! Dar școala începe cu restricții! ”Dacă nu își pune mască, să iasă afară!” – cum spune un specialist abuzator în viață. E bine! Măcar afară respiră și nu poartă mască!

Unele școli au instalat tuneluri cu dezinfectanți, să nu scape centimetru de copil nedezinfectat și stropit cu biocide; ba, au pus și pereți de plexiglas – pardon ”pepsiglas” ca doar nu putem să contrazicem noi ditai Ministru’ de învățământ, bașca profesor de limba română!, să nu mai respire decât emanații de plastic, să nu îl mai atingă nimeni, nici măcar mâna învățătoarei care să-i arate cum să-l facă pe A. Poate se și dă cu capul de pereții aia și scăpăm odată de copil; la câte metode de exterminare au implementat, sigur le reușește!

Cadrele didactice, împinse de la spate de mai marii învățământului, amenință părinții care nu își vor duce copiii la școală că vor fi decăzuți din drepturile părintești și fără mască nu îi vor primi. Mai apare și câte un specialist trimis de ei sau care își dă niscaiva importanță și spune că este obligatoriu să ducem copiii la școală, indiferent de condiționări, că altfel ni-i ia statul! Interesant? Așa se învață la facultățile alea unde diplomele se dau pe sub mână? Amenințări de peste tot, haos, intimidări, hărțuiri și ne întrebăm de ce nu mai învață copiii! Și de ce noi suntem un popor depresiv cu o rată de sinucideri cu mult peste media europeană! Cu 4 zile înainte de începerea școlii, deși pentru mintea doamnei ministru a început la 1 septembrie – probabil că era cu gândul la Franța – a apărut și un Ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării: 5487/1494/2020 -Anexa 1-Ghidul privind măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada pandemiei COVID-19, care cred că a fost făcut de roboți, fără consultarea prealabila a părinților, deși sunt actori principali în cadrul procesului de învățământ, instituind obligații în sarcina acestora, precum și în sarcina minorilor, fără nicio excepție și fără posibilitatea de a-și expune punctul de vedere, prin care copiii trebuie eventual să stea stane de piatră! Vineri a apărut și un regulament de organizare și funcționare, dat așa, peste noapte, pentru că așa vor ei, în disprețul total al legii și al poporului!

Nu, nu e glumă și nici Kafka! Știu că sună a amintire a unor lagăre…da, știu, nu mai spun cuvântul – doare adevărul! – dar, exterminarea este instituită. Îmi pare rău, dar așa arată de aici, din realitatea palpabilă.

Cine ar fi trebuit să ia atitudine? În primul rând, cei care le-au dat viață! Da, de unde? O mare parte de abia așteaptă să își ducă copiii odată la școală, ”să învețe”, uitând că în ultimii 30 de ani învățământul românesc a produs un procent inimaginabil de analfabeți funcțional, iar fără meditații și intervenția părinților, geniile nu ar fi putut nicicând să iasă din anonimat și și-ar fi nenorocit viața într-un ”pepsiglas„ al prostiei și ipohondriei! Ce contează că ”botnița” o să-i nenorocească plămânii într-un viitor nu foarte îndepărtat, ” lasă, că se descurcă el!”! Nu mai vorbim de efectul psihologic: fără imagine integrală, fără zâmbet, fără joacă, fără exprimare, inocularea fricii și teroarea că un copil ar putea cauza boala sau chiar moartea cuiva! Și uite cum ai distrus cel puțin 3 generații, care vor trăi obediente și dezintegrate emoțional.

Însă, din partea autorităților trebuia să intervină cineva! Cineva care primește bani grei, plătit din bani publici, din taxele și impozitele noastre: AVOCATUL COPILULUI care este în coordonarea AVOCATULUI POPORULUI! Dna Renate Weber are pe postul Avocatului Copilului, o persoană propusă de dânsa, care ERA OBLIGATĂ SĂ IA ATITUDINE: DL. IOAN GÂNFĂLEAN! Ce faceți dle Avocat al Copilului? Unde sunteți când este atâta nevoie de dvs? I-am trimis un Memoriu prin care l-am avertizat că trebuie să se implice și să ia atitudine, pentru că în acest fel anul școlar nu poate începe! Așteptăm, sper că nu până la calendele grecești, să apară și Avocatul copilului și să-și exercite atribuțiile pentru apărarea drepturilor și libertăților copiilor și pentru care își primește salariul!

Important este să rețineți că Art. 32 dinConstituție menționează DREPTUL LA ÎNVĂȚĂTURĂ, copiii au dreptul să învețe, iar dreptul la învățătură este garantat de stat și obligatoriu pentru acesta. Poporul are dreptul la învățătură! Nu poți obliga un copil la o obligație de a face! V-ați întrebat de ce niciodată o anumită minoritate etnică care nu își școlarizează copiii nu are părinți decăzuți din drepturile părintești? Iată de ce! Învățământul este un drept, nu o obligație pentru popor! Obligația este a statului! Orice normă legală care trece peste norma constituțională este nulă de drept!

Învățământul de stat nu poate fi condiționat! Nimeni nu poate da afară un copil pentru că nu poartă mască, nimeni nu are voie să oblige un copil nici măcar să învețe, nimeni nu are voie nici măcar să atingă un copil fără acordul părinților. Iar părinții nu au voie să își abuzeze copiii și să îi oblige la acte ce aduc atingere sănătății fizice și psihice, indiferent ce legi sunt! Orice lege ce instituie obligații care încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale copiilor, ale cetățenilor români sunt nule de drept. Mai mult, art. 20 din Constituția României menționează prioritatea pactelor și tratatelor internaționale privitoare la drepturile fundamentale ale omului.

În aceste condiții, în care copiii sunt abuzați fizic și psihic de autorități incompetente și care își îndeplinesc cu rea-credință atribuțiile, singurul răspuns al unor părinți responsabili este : BOICOT! Plângeri penale împotriva tuturor factorilor responsabili, de la cel mai înalt nivel până la ultimul cadru didactic care vă abuzează copilul și vă amenință! Procese colective și mitinguri – DREPTUL LA NESUPUNERE CIVICĂ – DREPT CONSTITUȚIONAL!

ROMÂNI, APĂRAȚI-VĂ COPIII! LUPTAȚI PENTRU CE AVEȚI MAI SCUMP ÎN ACEASTĂ ȚARĂ! LUPTAȚI PENTRU PATRIE, ȚARĂ ȘI COPII!

 

Diana Iovanovici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *