default-logo

Consumul de gaz în instituțiile publice ungare se reduce obligatoriu cu un sfert

Executivul maghiar va dispune o reducere cu 25% a consumului de gaz la instituțiile publice și susține menținerea temperaturii la 18 grade Celsius iarna, cu excepția spitalelor și instituțiilor rezidențiale, a anunțat guvernul. „Este clar că situația energetică și economică este dificilă în întreaga Europă, ceea ce a dus la o criză financiară”, a declarat Gergely Gulyás, șeful de cabinet al premierului, la un briefing guvernamental, relatează Telex.
În lumina acestui fapt, consumul de gaze în instituțiile publice din Ungaria trebuie redus cu un sfert. Guvernul se angajează să ajute instituțiile sociale cu costurile de utilități, dacă este necesar, dar „responsabilitatea principală revine organismului de întreținere”, a spus Gulyás.
Mai multe guverne locale din toată țara au semnalat recent că, având în vedere că cheltuielile cu utilitățile ar putea crește semnificativ, se pot confrunta cu decizii dificile și chiar cu insolvență.
În timp ce negocierile sunt în desfășurare, scopul este ca fiecare să-și asigure fondurile suplimentare necesare pentru a acoperi singuri facturile la energie, potrivit lui Gulyás.
Miniștrii vor avea acum două săptămâni pentru a afla cum să realizeze reducerea în zonele lor.
Executivul nu sprijină creșterea muncii de acasă, dar este în favoarea scăderii încălzirii la 18 grade, de exemplu, a spus Gulyás, adăugând că încă nu a fost decis dacă această limită de temperatură se va aplica școlilor publice.
Ca reacție la anunțul guvernului, Péterné Boros, șeful Uniunii Funcționarilor Publici, Funcționarilor Publici și Funcționarilor Publici din Ungaria (MKKSZ), a declarat pentru Hvg.hu, că „18 grade reprezintă un risc pentru sănătatea lucrătorilor care desfășoară muncă intelectuală”. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*