default-logo

Guvernul Canadei sporește protecția jurnaliștilor suplimentând fondurile… Poliției

Poliția ar putea primi mai multe fonduri federale pentru a combate hărțuirea și amenințările din ce în ce mai mari la adresa jurnaliștilor canadieni, a declarat premierul Justin Trudeau. Dar mai mulți dolari pentru poliție nu vor aborda problema, spun jurnaliștii și persoanele vizate.
Comentariile lui Trudeau au venit ca răspuns la o scrisoare deschisă trimisă de 50 de organizații de știri și grupuri pentru libertatea presei, inclusiv National Observer din Canada și Asociația Canadiană a Jurnaliştilor (CAJ). Scrisoarea a îndemnat pe factorii de decizie și poliția să ia măsuri imediate pentru a aborda mai multe amenințări raportate recent și de a colabora cu organizațiile pentru a combate abuzul asupra jurnaliştilor. Într-un răspuns oficial, premierul Trudeau a condamnat campaniile de ură și hărțuire online care vizează jurnaliști și a recunoscut „efectul de înghețare” pe care aceste amenințări îl au asupra democrației.
În timp ce președintele CAJ, Brent Jolly, apreciază recunoașterea de către Trudeau a problemei, el spune că creșterea finanțării pentru forțele de ordine „nu este ceva ce susținem”: „Ceea ce am cerut a fost eficiența operațională și ca diferitele agenții de aplicare a legii, nu doar din partea poliției, să se asigure că folosesc resursele pe care le au într-un mod eficient și că iau aceste rapoarte foarte în serios”. Potrivit nationalobserver.com, Jolly a spus că și-ar fi dorit să vadă mai multe detalii despre planurile de viitor ale guvernului federal.
Poliția are resurse foarte bune, dar a fost nevoie de o scrisoare susținută de The Hill Times, Global News și Toronto Star pentru ca forțele de ordine din Ottawa și Toronto să adopte o abordare coordonată a amenințărilor împotriva reporterei Global News Rachel Gilmore, gazda podcastului Toronto Star, producătorului Saba Eitizaz și Ericăi Ifill, editorialist la The Hill Times, a declarat Ifill într-un interviu pentru National Observer Canada: „Poliția nu are o problemă de resurse; are o problemă de alocare a resurselor. Plătesc taxe pentru poliție pentru un răspuns pe care nu mi-l oferă, și cred că nu sunt cheltuiți în mod corespunzător dolarii mei din impozite… Finanțăm insuficiența poliției”.
Primul ministru a declarat presei că guvernul va analiza ideea că creșterea amenințărilor și hărțuirii jurnaliștilor este „parte a unei abordări sistemice pentru a slăbi democrația, pentru a-i intimida pe cei care sunt acolo să tragă autoritățile la răspundere”. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Posted On 06 oct. 2022
, By

Lasă un răspuns

*