default-logo

Program sportiv pentru copii, cu finanțare europeană, în Letonia

Pandemia, blocarea și închiderea școlilor au fost deosebit de dure pentru mulți copii. În capitala Letoniei, Riga, o inițiativă numită Risk-Free – Fără riscuri, își propune să introducă o serie de activități sportive, cum ar fi una cunoscută sub numele de Ghetto Games, care îi ajută pe tineri să se recupereze, relatează Euronews.
Pe lângă beneficiile evidente pentru sănătatea fizică și mintală, cultura de stradă a inițiativei își propune să atragă și să sprijine tinerii din medii dezavantajate social. „Ghetto Games este o mișcare de tineret. Este o platformă pentru tineri, unde să se dezvolte fizic și moral, unde își pot petrece timpul liber făcând diferite activități fizice, baschet, floorball, fotbal, orice altceva, este un loc perfect pentru tineri!”, detaliază Antons Semeņaks, organizatorul evenimentului Ghetto Games.
Inițiativa valorifică sportul pentru a ajuta la îmbunătățirea vieții și a bunăstării copiilor din Letonia și Lituania.
Deși Ghetto Games este o inițiativă comunitară individuală, face parte dintr-un proiect mai larg al Uniunii Europene, numit „Fără riscuri”, care ajută comunitățile în multe feluri, valorificând sportul pentru a transforma viețile tinerilor în bine. De exemplu, în Daugavpils, al doilea oraș ca mărime din Letonia, proiectul Risk-Free a instalat echipamente de exerciții în mai multe zone.
Proiectul a fost finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională. Banii au contribuit la transformarea a 36 de locații interioare și exterioare atât în Letonia, cât și în Lituania.
Pe lângă infrastructură, finanțarea a oferit și pregătire sportivă de specialitate pentru copii, precum și echipament sportiv. Îmbunătățirea facilităților locale, dintre care multe se află în zone defavorizate, și apoi combinarea acestora cu antrenamente și evenimente precum Ghetto Games poate, spun organizatorii, să-i pună pe tineri pe calea cea bună, făcând o diferență pozitivă, atât pentru ei, cât și pentru comunitățile lor. (redacția UPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*