default-logo

Solidaritate cu zecile de jurnaliști turci postați pe lista neagră a securității statului

Organizațiile partenere ale Media Freedom Rapid Response (MFRR) și-au exprimat solidaritatea cu cei 20 de jurnaliști incluși pe lista neagră de către Direcția Generală a Securității din Turcia (EGM) pentru munca lor și s-au alăturat Uniunii Jurnaliştilor din Turcia (TGS) pentru a denunța o tentativă de intimidare a jurnaliştilor independenți şi sindicaliştilor mass-media.
Agenția de Știri Mezopotamya (MA) a dezvăluit că Direcția Generală de Securitate (EGM) a trecut pe lista neagră 20 de jurnalişti în legătură cu articolele lor pentru revista online Journalist Post, un periodic condus de jurnalişti care trăiesc în exil.
Potrivit ecpmf.eu, documentul confidențial care conține lista neagră a fost dezvăluit în timpul procesului redactorului șef al MA, Dicle Müftüoğlu, judecat sub acuzația de terorism.
Lista include numele jurnaliştilor care au fost implicaţi în conducerea revistei sau au contribuit la ea, numerele lor de identitate, poziţiile lor şi dacă au o înregistrare cu numerele lor de identificare în Reţeaua Judiciară Naţională (UYAP).
Jurnaliştii enumeraţi sunt: Engin Sağ, Şemsi Açıkgöz, Mustafa Kılıç, Yüksek Durgut, Ramiz Kılıçarslan, Necdet Çelik, Hasan Cücük, İsmail Muhammet Sağıroğlu, Enes Cansever, Basri Doğan, Vürkmen Değan, Türkmen Türzibia, Türkmen Türzi, Türkmen Terzibia Nur Kılıç, Erkan Pehlivan, Erkin Emet, Dicle Müftüoğlu, Dicle Fırat (Copreședintele Asociației Jurnaliştilor DFG), Mustafa Kuleli (Secretarul General al Uniunii Jurnaliștilor din Turcia și vicepreședintele EFJ) și Gökhan Durmuș (Președintele Uniunii Jurnaliştilor din Turcia). „Regimul lui Erdogan încearcă să incrimineze jurnalismul şi advocacy juxtapunându-le cu terorismul. Ei încearcă să ne intimideze. Vom continua să apărăm jurnaliştii, jurnalismul şi democraţia. După cum am scris în articolul meu care m-a pus pe lista neagră, Turcia este mai mare decât Erdogan. Poporul Turciei va învinge în cele din urmă tirania, și despotismul”, afirmă vicepreşedintele EFJ, Mustafa Kuleli, al cărui ume se află pe listă. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*