◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Creditele pentru plata salariilor jurnaliștilor locali, în discuție în Congresul SUA

Cea mai recentă versiune a Actului Build Back Better, unul dintre elementele centrale ale agendei economice și sociale a președintelui Joe Biden, include un tip de credit fiscal pentru câștigurile jurnaliștilor.

Legislatorii Camerei și Senatului încearcă în acest fel să stimuleze ziarele locale și posturile de difuzare aflate în dificultate. Potrivit textului proiectului de lege, angajatorii ar primi un credit care vizează taxele de angajare în cazul jurnaliștilor de ştiri locale – până la 25.000 de dolari pentru a acoperi taxele de muncă în primul an și 15.000 de dolari în următorii patru ani, pentru fiecare angajat. Aceste sume ar acoperi 50% din compensație în primul an și 30% în următorii patru ani.

O altă prevedere a proiectului de lege ar permite producătorilor să deducă 100% din costurile de producere a înregistrărilor audio în SUA, în anul în care sunt suportate cheltuielile. În esență, aceasta ar adăuga înregistrările audio la Secțiunea 181 din Codul fiscal, care permite astfel de cheltuieli pentru producția de filme și tv, precum și pentru producția de teatru live. Deducerea cheltuielilor este plafonată la 150.000 de dolari, scrie poynter.org.

Steven Waldman, președinte și co-fondator al Report for America, și Dean Ridings, CEO al asociației industriale America’s Newspapers, au susținut permanent redresarea în acest fel a editorilor și proprietarilor de publicații, comunicând gravitatea crizei financiare care a lovit segmentul știrilor locale. „Acesta este un pas mare înainte pentru o presă locală puternică și implicit pentru comunitățile pe care le deservește”, punctează Waldman.

(R.I.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *