◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Întâlnire istorică a patrioților români cu Ministrul Afacerilor Interne!

În urma dialogului cu domnul ministru Marcel Vela, s-a inițiat o întâlnire între domnia sa și patrioții români, este pentru prima dată în istoria post decembristă… o întâlnire publică de asemenea anvergură… cu un oficial al Guvernului. Domnul ministru Marcel Vela primește delegația patrioților români în fața ministerului, în stradă… așa s-a convenit, vom avea un dialog la vedere… despre valorile naționale, reînvierea spiritului național românesc, iubitor al marilor culturi ale lumii, îi vom înmâna Magna Carta a culturii și istoriei naționale, vor răsuna cântece patriotice, îi vom aduce mândrul Tricolor, vom rosti un jurământ pentru neam și țară…!
Vom stărui pe lângă domnul ministru să ne permită amplasarea grupului statuar… Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan în fața Ministerului Afacerilor Interne, i-am aduna pe martirii risipiți prin pământul Transilvaniei și i-am pune coroană în inima țării…!

Nu vor lipsi colindele străbune, vom fi îmbrăcați în portul popular… mai vechi decât piramidele din Egipt, dăm un semn că patrioții români au încredere în misiunea istorică a domnului ministru Marcel Vela…!

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist

Un comentariu pentru “Întâlnire istorică a patrioților români cu Ministrul Afacerilor Interne!

  1. Aseară, ministrul Marcel Vela, care face un tur glorios al tuturor platorilor de televiziune, a ajuns și la Dragoș Pătraru.

    Ce am auzit eu: Ministerul pe care îl conduce nu are nevoie de Cultură. ”Cultura să o facă Ministerul Culturii”. Nu are nevoie de Ansamblul Ciocârlia, care a dus faima României peste hotare. Între altele, îl confundă cu Ansamblul Rapsodia. Nu are nevoie de Biroul Sport, nu are nevoie de ”departamentul de comunicare”, pe care vrea să îl externalizeze.

    Ce se ascunde în spatele acestor afirmații care par demne de un text scris de Eugen Ionescu: În aceste zile, ministrul Vela desființează, de facto, Centrul Cultural al MAI, situat în clădirea din strada Mihai Vodă nr. 17. Editura și birourile Tradiții și educație și Sport sunt înghesuite într-o clădire-anexă. Biblioteca ”Nicolae Labiș”, care are un fond de 80.000 de volume este în pericol iminent de a fi desființată. Serviciul Asistență religioasă, mai cu pile la Cel de Sus, se mută în clădirea MAI, fostul sediul al C.C. al PCR.

    Vela a pus ochii și pe clădirea istorică unde funcționau redacțiile TV, radio și Studioul de film. Și acest personal se mută aiurea, pentru ca locul lor să fie luat de polițiștii care trebuie să prindă hoți.

    Ministrul Vela distruge, printr-un ordin verbal, peste 60 de ani de cultură organziațională. Am aflat cu toții, în timpul protestelor din București, că un jandarm i-a spus unui jurnalist cultural: „Sunteţi site de cultură? Luaţi site-ul de cultură şi băgaţi-l în dubă”. Acest mod de gândire face posibilă o astfel de crimă culturală.

    Mai mulți scriitori din MAI au adresat o scrisoare deschisă ministrului Vela și Prim-ministrului Ludovic Orban pentru ca destinația Centrului Cultural să nu se schimbe. A fost anunțată și Administrația Prezidențială.

    Nu poți intra cu bocancii în Cultură decât dacă vrei să intri în istorie cu sintagma: ”Ministrul care a desființat Cultura în MAI”.
    #aparaticulturadeprosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *