default-logo

„Charosetul” – desertul la Cina cea de Taina

Putini stiu ca Biblia, aceasta ” carte a cartilor”contine si lectii importante pentru sanatatea fizica.
Astfel una din mancarurile folosite, ca desert, la Cina cea de taina a fost „Charosetul”.
Acesta consta intr-o combinatie de mere tocate marunt (o jumatate de mar de marime potrivita, pentru o persoana) si nuci pisate, carora li se adauga stafide pisate, sau strivite, curmale, scortisoara si miere. Consumand in mod constant acest desert biblic, putem alunga durerile de inima, putem scapa de calculii renali si biliari, care sunt eliminati, putem ajuta o tiroida hipoactiva, putem face sa dispara, petele de pe piele, petele hepatice, acneea, psoriazisul si herpesul, insomnia.
Miracolul din Charoset infrunta cancerul si ajuta la tratamentul infectiilor cu candida.


Haroset, Charoset, ori Charoses (în ebraică חֲרֽוֹסֶת [ḥărōset]) este o pastă dulce, de culoare închisă, pastă făcută din fructe și nuci, care se servește în Sederul Cinei de Paști. Culoarea și textura sunt făcute să semene cu mortarul (or tina, chirpiciul, folosit pentru a face cărămizi) de către izraeliți în timpul înrobirii din Egiptul Antic după cum se menționează în Tractatul Pesahim (pg 116a) din Talmud. Cuvântul „haroset” vine din cuvântul ebraic cie-re-s — חרס — „clei”.

Harosetul este una din emblemele simbolice de pe Farfuria Seder de Paști. După recitarea binecuvântării, și mâncarea unui „sandwich” (ca o napolitană) din două bucăți de pască între care se pune haroset și maror (hrean), pregătite cușer pentru Paști, deseori ce rămâne se mănâncă simplu, întins pe mața (pască).

ro.wikipedia.org

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.