”Nu poți să spui că e jurnalist!” Pericol major: Niciun control asupra acestor persoane

Una dintre controversele jurnalismului a fost lămurită de Doru Dinu Glăvan, directorul Uniunii Ziariștilor Profesionști din România, într-un interviu pentru DCNews.

Explozia libertății de exprimare mulțumită extinderii internetului a dus la apariția a tot felul de meserii, cum a fi cea de blogger, multe dintre ele fiind asociate cu meseria de jurnalist.

Este sau nu bloggerul jurnalist, în ziua de azi?

Nu, nu este jurnalist” susține președintele UZPR. El a explicat și de ce crede acest lucru:

”Dar, va trebui să reglementăm pentru cei care sunt pe internet. Poate nu folosesc cuvântul potrivit, dar nu avem niciun control asupra acelor persoane, într-un fel. Va trebui să ajungem, la un moment dat, ca cei care întrețin asemenea platforme să se înregistreze, cum și sunt o parte înregistrați. Există această posibilitate la OSIM. iar aceștia trebuie să aibă un statut al lor, un contract de muncă, 2-3 angajați. Cu siguranță că există platforme online la care lucrează câțiva oameni. Și atunci trebuie să existe contracte, trebuie să ai un sediu, trebuie să dovedești o seriozitate în această muncă. Altfel putem ajunge să avem 2 miloane de ziariști!” a explicat președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști.

”Deci trebuie – nu sub control – trebuie o gândire, să facă dovada consecvenței. Nu vreau să dau nume de oameni importanți care își au blogul lor. Nu poți să spui că e jurnalist, pentru că el își exprimă gândurile sale, dar nu într-un cadru organizat de presă. Trebuie să aparțină de o structură” a mai precizat Doru Dinu Glăvan.

Mai multe despre ce înseamnă să fii ziarist, mai ales din perspectiva posibilității înscrierii în Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, puteți afla din interviul următor:

video https://youtu.be/DSE2i3ZMBhQ

DCNews

Despre autor

Articole asemănătoare

  1. Valentin Uban Reply

    Asa este, are si dreptate, intre altele. Desigur chiar Uniunea Ziaristilor Profesionisti poate reglementa aceasta chestiune si presupun ca o va si face.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.