◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Parchetul General a aprobat deshumarea lui Eminescu. Sau a tergiversat-o…

Așa cum se știe, în cursul anului trecut, poetul Laurian Stănchescu (membru al UZPR și al USR) a făcut, către procurorul general al României, Augustin Lazăr, un memoriu în care cerea deshumarea lui Mihai Eminescu, în scopul cercetării adevăratei cauze a morții Poetului și pentru a se ști, o dată pentru totdeauna, care a fost gradul de intoxicarea cu mercur ce i-a fost administrat timp de 6 ani. Tot ce s-a aflat până acum, din punct de vedere medical, este că n-a existat niciun document medical care să ateste diagnosticul de sifilis.

Miercuri, 30.01.2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i-a trimis lui Laurian Stănchescu următorul răspuns: „Vă facem cunoscut că memoriul dvs. privind moartea suspectă a poetului Mihai Eminescu și solicitările dvs. ulterioare au fost trimise Parchetului de pe lângă Tribunalul București, spre competentă soluționare, aspecte care v-au fost aduse la cunoștință la data de 27.07.2018. Pentru orice alte relații urmează să vă adresați unității de parchet menționate”.

Laurian Stănchescu nu se mai lasă însă amăgit. Familiarizat deja cu promisiunile neonorate ale instituțiilor Puterii, el e conștient că răspunsul primit abia după mai bine de 6 luni (ar fi trebuit în 30 de zile) poate fi o simplă stratagemă de tergiversare, drept pentru care va continua lupta. „Îmi voi înteți presiunile privind deshumarea lui Mihai Eminescu, pentru că știu adevărul. Am depus multe documente la Procuratura Generală și sunt foarte mulți savanți în medicina legală care susțin, ca și mine, că Eminescu a fost asasinat. Acest adevăr trebuie confirmat științific” – a declarat Laurian Stănchescu joi 31 ianuarie în fața Procuraturii Generale, unde a avut o acțiune de protest-somație, pentru a determina Procuratura să respecte legea. Adică să-și facă datoria la termenul legal, nu la un termen arbitrar.

Au fost alături de Laurian Stănchescu, în această acțiune de protest, Mihaela Murelatos, conservator la Muzeul Național de Artă al României, și actorul Remus Cernat.

Miron Manega

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *