◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Proiectul Ora să ȘTIM/ Volunteer readers participă la Ziua Internaţională a Cititului Împreună 2019

În fiecare an, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, oamenii de pretutindeni citesc cu voce tare împreună și împărtășesc povești pentru a promova cititul ca pe un dreptcare aparține tuturor oamenilor.

Pe 1 februarie 2019, proiectul “Ora să ȘTIM”va fi lansat cu activități pentru copii în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și sprijiniți de către bibliotecile publice din localitățile Brad, Râu Mori, Sarmizegetusa, Răchitova, Beriu, Romos, Zam, Crișcior, Totești și Gurasada.

La nivel național proiectul cuprinde 150 de biblioteci din 12 județe, se alătură acestei mișcări internaționale și, împreună cu zeci de bibliotecari și sute de copii, părinți și pasionați de lectură din întreaga țară, împărtășesc curiozitate și bucurie prin intermediul cărților pentru copii.

Interesul față de lectură și de subiectele ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) reprezintă un dar pe care generația noastră îl poate oferi copiilor și generațiilor următoare. Încadrulevenimentului, copiiivorascultapoveșticaptivanteșivoraveaocaziasăfacămiciexperimentealături de bibliotecari. Activităţilevor genera un interesdeosebitfață de comunicareaverbalăşialteforme de comunicare, deoarececopiiitrebuiesăidentificeșisădescriefenomenelecercetateșisă-șiexprimegândurile, ideileșisăpunăîntrebări.

“Copiiiînvațăurmărindcefacceimari. Iarnoiadulții, adeseoriuitămsă le arătămcelormicicâtăplăceresibucurie ne aducecititul. Citindîmpreună cu copiii, acasă, la bibliotecăsau la școală, le transmitemaceastăbucurieîn mod direct șisincer. Înacest an, care înRomâniaestedeclaratșiAnulCărții, ZiuaInternațională a CitituluiÎmpreunăeste nu doar o bucurie care aduceîn prim plan copiiișicartea ci, prinpopularizareatemelor ȘTIM, le stârneștecopiilorcuriozitateașidorința de a explora.Cu ocazia ZICIdarși de-a lungulproiectuluiOrasa ȘTIM bibliotecariișiadulții care vorcitivorinspiracopiii cu poveștiincitanteșiîivorprovocasăpătrundăînlumeamatematicii, științeișitehnologiei.Iaracolocopiivordescoperii o lumepemăsuracuriozitățiișiistețimiilor. Este ceeacecredematâtnoi, cei de la Fundația Progress, câtșiinițiatoriiproiectuluiOrasă ȘTIM/ Volunteer readers, Deutsche Telekom Stiftung” – Claudia Șerbănuță, Project ManagerOrasă ȘTIM

Studiile arată că persoanele care citesc frecvent sunt în măsură să-i înțeleagă mai bine pe ceilalți, să empatizeze cu ei și să vadă lumea și din perspectiva altora. Așadar, nu ne rămâne decât să vă invităm la bibliotecă! Vă așteaptă o experiență ȘTIM dedicată copiilor și pasionaților de lectură.

Ziua Internaţională a Cititului Împreună 2019este un evenimentsusținut la nivel național de grupul Citim Împreună România.

Ce este „Ora să ȘTIM”?

Versiunea la nivel național a proiectului „STEM Volunteer Readers”, care a fost derulat în Germania cu un mare succes încă de la lansarea sa din 2015. Proiectul se bazează pe studii științifice care arată că, în special la vârsta școlii primare, abordarea subiectelor și întrebărilor legate de știință, tehnologie, informatică şi matematică (ŞTIM) au impact asupra modului în care copiii se exprimă și a formării abilităților lor de lectură.

Proiectul beneficiază de sprijinul Deutsche Telekom Stiftung şi al Fundaţiei Progress şi urmăreşte crearea unei oferte de servicii, la nivel elementar, în rândul copiilor, cu ajutorul bibliotecarilor, în domeniile ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, #ŞTIM.

Ioan Sebastian Bara

Informații suplimentare pot fi găsite online la www.telekom-stiftung.de/volunteer-readers și pe www.facebook.com/orasastim/

 

 

C

(+49) 171 81 84 923                                                   (+40) 740 267 474

stefanie.thate@telekom-stiftung.de                            alin.gramescu@progressfoundation.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *