◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Oameni celebri care au dispărut fără urmă! Parcă s-au evaporat

Rudolf Diesel s-a născut la Paris dar era de origine germană. El este inventatorul motorului care avea să transforme lumea. Moartea sa a rămas un mister până în zilele noastre.

În 30 septembrie 1913, Diesel se afla pe nava Desden care plecase din portul belgian Atwerp și se îndrepta spre orașul englez Harwick, când a fost dat dispărut. În noaptea de 29 septembrie el a intrat în cabina sa, și-a anunțat însoțitorii că trebuie să fie trezit dimineața, la orele 6 și 15 minute.

La ora precizată, cabina era goală. S-a spus că Diesel fugise pentru că-și oferise serviciile Angliei, în detrimentul Germaniei. Alții au presupus că s-a sinucis, cu toate că nu a fost găsit niciun bilet în acest sens. Diesel călătorea în Anglia, unde i se propusese un contract pentru dotarea submarinelor cu motoare Diesel.

Zece zile mai târziu, cadavrul său a fost recuperat din ocean de marinarii de pe un vas belgian. În perioada dispariției sale, soția sa a primit un pachet în care se aflau 200000 de mărci. Expeditorul era Rudolf Diesel.

Diesel a murit la vârsta de 55 de ani și era considerat unul dintre cei mai mari inventatori ai lumii. Motorul inventat de el a fost utilizat de marea companie Krupp în dotarea centralelor electrice și a vapoarelor.

Neoficial, s-a spus că Diesel a fost aruncat în ocean pentru a nu putea vinde patentul guvernului britanic.

Michael Rockefeller dispare misterios

În anul 1961, în timpul unei călătorii în Noua Guinee, Michael, moștenitorul familiei Rockefeller a dispărut în mod misterios. Michael era fiul lui Nelson Rockefeller și avea 23 de ani în momentul dispariției.

El era pasionat de antropologie și efectua în acest sens o călătorie în Noua Guinee.

Trei ani au durat căutările tânărului Michael, după care a fost declarat mort. Unii au susținut că a murit înecat, cu toate că era un înotător de mare clasă. Alții a spus că a căzut pradă triburilor canibale. Alții au susținut că a rămas să conviețuiască într-un trib de indigeni, departe de civilizație.

În anul 1969, un jurnal din New York a publicat o fotografie cu un trib din Noua Guinee, în mijlocul cărora era un bărbat cu pielea albă care semăna cu Michael.

Dan B. Cooper

Un alt caz învăluit în mister s-a petrecut în 24 noiembrie 1971, pe aeroportul din Portland. Dan B. Cooper este un american de 40 de ani, care în 24 noiembrie 1971, își cumpără un bilet de avion către Seattle.

La câteva minute după ce avionul a decolat, el anunță pe comandantul navei că are o bombă asupra sa. Pentru a nu detona bomba, la bordul avionului se aflau 36 de pasageri, cere 200000 de dolari și patru parașute.

Avionul ajunge în Seattle, pasagerii sunt eliberați, iar Cooper primește suma de bani și parașutele. Pilotul avionului este obligat să continue cursa către Reno, Nevada.

Avionul ajunge cu bine în Reno, în schimb misteriosul Cooper dispăruse. S-a presupus că în timpul cursei sărise cu parașuta. După 45 de ani, FBI-ul a fost obligat să claseze cazul. Dan B. Cooper a fost de negăsit.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *