◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Un clasament al marilor consumatori de alcool care sunt figuri marcante în istoria umanității

Grecii și egiptenii considerau că alcoolul a generat mari gânditori, a format mișcări culturale. Revista Time a realizat un clasament al marilor consumatori de alcool care sunt figuri marcante în istoria umanității.

Alexandru cel Mare

A murit la vârsta de 32 de ani de paludism, boală generată de consumul excesiv de alcool. A fost asasinat de unul dintre cei mai buni prieteni în timpul unei orgii bahice, în anul 330 î.Hr., care a antrenat producerea unui incendiu puternic care a distrus palatul persan Persepolis.

Socrate

A fost numit părintele filosofiei. Este cunoscut și prin faptul că organiza întruniri cu discipolii săi, unde discuta cu patimă despre marile idei ale epocii, consumând mult alcool, alături de prietenul său, Aristotel.

Benjamin Franklin
A fost numit de americani Tatăl fondator. El avea o frază preferată pe care o spunea mai tot timpul. Berea este proba vie că Dumnezeu ne iubește și ne vrea fericiți.

Lord Byron

Este unul dintre marii poeți englezi care reprezintă romantismul. Era cunoscut ca fiind un mare iubitor al vinului. El spunea, cel mai minunat lucru din viață este alcoolul. Lady Caroline Lamb, una dintre iubitele sale, scria, după ce bea, era nebun, periculos și rău.
Karl Marx

Este omul care a inspirat prin ideologia sa marii dictatori ai lumii. Cu partenerul său, Friedrich Engels, a străbătut Europa, consumând alcool și vorbind despre ideologia sa. Cei doi s-au întâlnit în anul 1844, într-o berărie, unde au scris Manifestul Comunist și Capitalul.

Regina Mamă, Elisabeta

Mama reginei Elisabeta a II-a a fost iubită de englezi prin simplitatea și modestia sa. Zilnic avea un tabiet. Înainte de fiecare masă, consuma un cocktail sau un pahar de șampanie. În timpul războiului, pentru a-și menține moralul ridicat, descindea deseori în pivnița cu vin.

A murit la vârsta de 101 ani, când declara că o sticlă de gin a făcut-o să ajungă la acea vârstă.

Winston Churchill

A fost de două ori premier și laureat al premiului Nobel. A luptat în Cuba, India, Sudan, Africa de Sud. Începea ziua cu un Johnny Walker și o termina cu un scotch. Susținea că a deprins acest obicei în India, unde apa nu era potabilă. Churchill declara că a învățat multe lucruri de la alcool.

Ernest Hemingway

Între Hemingway și alcool a fost o poveste de dragoste. Și-a început cariera ca jurnalist și a ajuns și în Europa. El scria, cât am stat la Paris, am consumat alcool pentru 15 ani. A primit premiul Nobel pentru literatură în anul 1954. După acest prestigios premiu, el declara, alcoolul m-a ajutat în toată cariera mea.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *