◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

FILARMONICA „BANATUL” – Avancronica de concert

Vineri, 4 mai 2018. ora 19
Concertul din 4 mai, ora 19, se va desfăşura fără dirijor şi va conţine 5 Concerti grossi pentru două viori şi orchestră de Antonio Lucio Vivaldi. Patru dintre ele fac parte din L`estro Armonico, (Inspiraţia armonică), o colecţie de 12 concerte pentru una, două şi patru viori, compusă în 1711. Muzicologul Michael Talbot, mare admirator al lui Vivaldi şi al stilului baroc, spunea că este poate cea mai influentă colecţie de muzică instrumentală care a apărut în secolul XVIII. Este prima colecţie care a văzut lumina tiparului. Vivaldi, în mod ciudat, nu a ales un editor italian, ci a ales unul străin — Estienne Roger.
Solişti vor fi violoniştii Gabriel Popa şi Cătălina Trincă.

Născută la Timişoara, CĂTĂLINA TRINCĂ a studiat vioara la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara, cu prof. Eugenia Bogdanov. Şi-a continuat formarea muzicală la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, la clasa lect. univ. Gabriel Popa, după care a urmat cursuri de masterat în Mass Media şi Relaţii Publice.
A participat la cursuri de măiestrie interpretativă ale unor reputaţi muzicieni precum Paul Florin (Timişoara, 2004) şi Evelio Tieles (Pergine – Italia, 2005-2006). A fost invitată să cânte în Orchestra Giovanile Internazionale Pergine Spettacolo Aperto din Italia (2003, 2005). În anul 2006 a activat în calitate de concertmaestru al aceleiaşi orchestre, susţinând concerte în Italia şi Spania. Din anul 2005 este concertmaestru al orchestrei Camerata Strumentale – Timişoara. Tot în calitate de solistă a concertat alături de Orchestra de Cameră a Facultăţii de Muzică din Timişoara, Orchestra de Cameră a Conservatorului de Muzică Vila-seca (Spania) şi orchestra Camerata Strumentale – Timişoara. A colaborat cu orchestra Operei Naţionale Române din Timişoara, iar în prezent este angajată în orchestra Filarmonicii Banatul, pe postul de concertmaestru.

Violonistul GABRIEL POPA s-a născut în 1955 la Timişoara şi a început studiul viorii la vârsta de patru ani şi jumătate sub îndrumarea profesorului Josef Brandeisz. Şi-a continuat apoi formarea muzicală ca student la Conservatorul Gh. Dima din Cluj-Napoca avându-i ca profesori pe Ladislau Kiss, Ferdinand Weiss, Miron Şoarec şi Horea Fulea.
Ca student a cântat cu Filarmonica din Cluj-Napoca, a câştigat premiul I la concursuri naţionale de vioară şi de muzică de cameră şi a susţinut concerte şi recitaluri în Berlin, Dresda şi în ţară. A cântat ca solist cu orchestra de cameră a cadrelor didactice a Conservatorului din Cluj înregistrând un disc Electrecord cu muzică de A. Vivaldi. Din 1979 este membru al Filarmonicii Banatul alături de care a susţinut multe concerte ca solist în ţară şi în străinătate. A cântat sub bagheta dirijorilor Nicolae Boboc, Remus Georgescu, Gheorghe Costin, Emil Simon, Horia Andreescu, Radu Popa, Dorin Frandeş, Thomas Kalb, Gottfried Rabl, Jerome Pillement, etc. A susţinut concerte şi recitaluri alături de Alexandra Guţu, Sorin Dogariu, Sorin Petrescu, Dragoş Mihăilescu, Thierry Stocker, Thomas Vesmas, Andrei Agoston, Ladislau Kiss ş.a.
A susţinut concerte în Germania, Austria, Franţa, Macedonia, Japonia, Italia, Ungaria şi în ţară la Timişoara, Arad, Oradea, Bucureşti, Braşov, Satu-Mare, Craiova, Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi.
Din 1998 este solistul Ansamblului Bartholdy din Franţa.
În prezent este solist concertist al Filarmonicii Banatul din Timişoara.

Mircea Tătaru

Sâmbătă, 5 mai 2018, ora 19

SEARĂ DE JAZZ SIMFONIC

RECITAL TRIO CONTRASTE

ION BOGDAN ȘTEFĂNESCU – flaut Muramatsu

SORIN PETRESCU – pian

DORU ROMAN – percuție

Invitați: JOHNNY BOTA – chitară bas

OLD DIXIELAND BAND:

DORIN CUIBARIU – clarinet, GABRIEL BOKOR – trompetă,

EMANUEL SĂRĂCUȚI – trombon, ION VIDU – tubă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *