default-logo

Simona Halep la Adelaide: Are o mare problemă de 5 luni!

Simona Halep va debuta în 2020 la turneul de la Adelaide (Australia), care se va desfășura în perioada 13 – 18 ianuarie. Românca va trebui să depășească un prag psihologic, pe care nu l-a putut trece în ultimele 5 luni: acela de a câștiga consecutiv două meciuri!

Simona Halep are un bilanț slab în ultimele cinci luni: 5 victorii și 6 înfrângeri, ceea ce înseamnă doar 45,4% pozitiv!

Traseul tenismenei din România, din 12 august și până la sfârșitul anului trecut a fost următorul:

Cincinnati – august – 1 victorie, 1 înfrângere,

US Open – august – 1 victorie, 1 înfrângere,

Wuhan – septembrie – 1 victorie, 1 înfrângere,

China Open – septembrie – 1 victorie, 1 înfrângere,

Shenzhen WTA Finals – 1 victorie, 2 înfrângeri.

 

Acum, în 2020, Simona Halep pornește optimistă în noul sezon, deoarece este în deplinătatea forțelor, fără probleme fizice, dar este și alături de Daren Cahill, antrenorul care a propulsat-o pe locul 1 mondial!

La Adelaide, Simona Halep (nr.4 WTA) este favorită nr.2 a turneului și va juca direct în turul 2, unde o va întâlni pe învingătoarea din partida Ajla Tomljanovic (Australia, WC, nr.54 WTA) – Yulia Putintseva (Kazahstan, nr.32 WTA).

Pentru Simona Halep, traseul virtual poate arăta astfel: sferturi – Sabalenka (Belarus, nr.11 WTA), semifinale – Kiki Bertens (Olanda, nr.9 WTA) sau Angelique Kerber (Germania, nr.18 WTA), finală – Ashleigh Barty (Australia, nr.1 WTA) sau Belinda Bencic (Elveția, nr.8 WTA).  

Drumul este unul dificil pentru Simona Halep la Adelaide, dar turneul poate fi un barometru privind forma fizică și mentală a jucătoarei noastre, în vederea competiției care urmează, Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Românca are dorința ca în 2020 să adauge noi trofee în palmaresul său, unul dintre obiective fiind cucerirea celui de-al 3-lea Grand Slam, după ce a triumfat la Roland Garros (2018) și Wimbldeon (2019). Iar Australian Open este o țintă pentru Halep, în 2020. Totul va depinde dacă va reuși să ajungă la forma de la Melbourne din 2018, atunci când a pierdut dramatic finala cu Wozniacki (6-7, 6-3, 4-6), după o luptă ce a durat 2 ore și 53 de minute.

Simona Halep a participat la un eveniment caritabil (intitulat ”Rally for Resilience”), duminică, 12 ianuarie, la Adelaide, alături de Angelique Kerber, Juan Sebastian Cabal și Robert Farah, într-o partidă de dublu mixt (fotografia este de la acest eveniment).

 

George Titus Albulescu / UZPR  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*