◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Voronin consideră că Maia Sandu nu trebuia să declare la Kiev că regiunea Crimeea aparţine Ucrainei: „Trebuie citită foarte atent istoria”

Voronin spune că declaraţia Maiei Sandu „nu a fost prea normală”, „pentru că noi nu trebuie să fim prieteni cu o ţară ca să ne certăm cu altă ţară. Această conlucrare a preşedinţilor nu trebuie să aducă probleme altor ţări”.

Voronin a precizat că şi el a fost anterior întrebat cui aparţine Crimeea, însă a răspuns că „e o problemă ce ţine de Rusia şi Ucraina.”
 
„Să declari ala ferm (că Crimeea aparţine Ucrainei) aici trebuie de citit foarte atent istoria şi nu numai istoria de acum – post sovietică, dar istoria de la Bogdan Hmelniţki, dar poate chiar de la Botezătorul Sfântul Vladimir sau poate de la Rusia Kieveană de citit istoria. Nu e normală aşa declaraţie”, a spus Voronin la emisiunea „Puterea a patra de la N4.
 
Întrebat de jurnalistul Gheorghe Gonţa cât de corect ar fi fost ca Maia Sandu să nege că Crimeea aparţine Ucrainei în contextul în care şi Moldova se confruntă cu problema transnistreană, Voronin a menţionat că „Zelenski şi Maia Sandu trebuie să spună adevărul, dar nu reieşind din conjunctura situaţiei cum e mai convenabil. Aici trebuie să spui adevărul care este şi care a existat”, a mai spus Voronin. 
 

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a declarat marţi, 12 ianuarie, la Kiev, după întreverea cu preşedintele Republicii Moldova, că Maia Sandu i-a dat asigurări că Republica Moldova sprijină integritatea şi suveranitatea Ucrainei. Totodată, Zelenski a menţionat că Maia Sandu nu se teme să spună că regiunea Crimeea aparţine Ucrainei.

m.adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *