default-logo

Eveniment de rezonanță UZPR, în premieră la Târgul „Gaudeamus”

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a participat, în premieră, la Târgul de Carte „Gaudeamus”, standul UZPR constituindu-se într-un punct care a stârnit cel mai viu interes.

Târgul Internaţional „Gaudeamus” 2018 a stat sub semnul a trei remarcabile aniversări: Centenarul Marii Uniri, al Primului Război Mondial și împlinirea a 90 de ani de către Radio România. Uniunea Ziariștilor Profesioniști a fost prezentă, în premieră la acest târg, cu un stand incluzând producții editoriale proprii, volume şi publicaţii editate de ziariștii-scriitori, membri ai UZPR.

Programul prezenței Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România la Târgul „Gaudeamus” a inclus lansări de carte – „Povestea unui steag tricolor”, de Ioan Ion Diaconu (reeditare 2018, ediția a II-a, îngrijită de Mădălina Corina Diaconu, fiica regretatului realizator), „Amprenta unui gând”, de Ion Andreiță, „O ultimă iubire”, de Corneliu Filip, „Ecouri din lumină”, de Lică Pavel, „Poeme înlăcrimate”, de Dumitru Buțoi, „Lecturi cu premeditare”, de Marian Nencescu, „Viața ca un spectacol”, de Viorel Popescu, „Însemnările unei Femei în Tranziție” și „Republica Moldova – prizonieră a Geopoliticii între Bruxelles și Moscova”, de Corneliu Filip sau „Timbre de lipit pe suflet”, de Firiță Carp. De asemenea, a fost pre¬zent în cadrul standului volumul „În balansul vremurilor”, de Carol Roman, câștigător al Marelui Premiu al UZPR pe anul 2015, precum și alte numeroase apariții editoriale care au stârnit un viu interes în rândul vizitatorilor. Un moment aparte l-a constituit sesiunea de desen live, cu autorul de benzi desenate Mihai Grăjdean. Prezentările acestor volume, precum și discuțiile pe marginea activității editoriale a UZPR au fost susținute, printre alții, de Dragoș Șeuleanu, Mihai Milca, Titus Vâjeu, Florentin Popescu, Ștefan Mitroi, Dorel Vidrașcu, Ducu Bertzi, Virgil Vochină, Petre Crăciun sau Florin Dochia.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a inclus în cadrul standului propriu şi producţie editorială din acest an a membrilor filialei Bacău – Neamţ. Almanahul filialei, ediţia 2018, și Almanahul sportiv băcăuan 2018, ambele volume editate de filiala Bacău Neamţ a UZPR, au constituit atracţii certe ale standului.

Succesul notabil înregistrat de UZPR la Târgul „Gaudeamus” a reconfirmat valoarea și importanța în societate și pentru public a publicisticii profesioniste și a jurnalismului de înalte standarde. (R.I.)

Revista UZP nr.12

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*