◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

OSCARUL, O STATUIETĂ CARE NU APARȚINE LAUREATULUI

Planeta întreagă este cu ochii pe seara decernării premiilor Oscar. Un laureat al premiului Nobel primește un cec cu o valoare de 855000 de euro. Poate vă întrebați cât primește un actor laureat al premiului Oscar?

În seara decernării primește o statuetă care înainte de a fi atribuită, valorează 11000 de dolari.

Los Angeles Times a făcut precizarea că actorul care a avut șansa să primească un Oscar nu are voie să vândă statueta, pentru că ea aparține Academy of Motion Pictures Arts and Sciences.

În anul 1999, Michael Jackson a încercat să cumpere un Oscar atribuit în anul 1939 pentru cel mai bun film, pentru suma de 1,5 milioane de dolari.

Tranzacția nu a mai avut loc pentru că au intervenit autoritățile care au cumpărat statueta cu 10 dolari.

Premiile Oscar sunt acordate începând cu anul 1929 și când vorbim despre ele ne gândim la Hollywood, primele studiouri de film american. În anul 1880, un cuplu de americani originari din Kansas cumpără 600 de metri pătrați și dau numele proprietății Hollywood, după o colonie de imigranți germani din Ohio.

În anul 1900, Los Angeles avea 100000 de locuitori, iar Hollywood-ul care era situat la o distanță de 11 kilometri era populat de 500 de persoane. Primul film care a fost turnat la Hollywood a fost Contele de Monte Cristo, în anul 1908.

Mulți actori râvnesc să fie laureați ai premiului Oscar. Au fost și cazuri în care unii actori au refuzat acest premiu. Printre aceștia se numără și Marlon Brando pentru rolul în filmul The Godfather, ca protest pentru lipsa de drepturi a indienilor americani.

Ca o curiozitate, Marlon Brando câștiga premiul Oscar în anul 1973, pentru rolul lui Vito Corleone. Un an mai târziu, în anul 1974, Robert De Niro câștiga premiul Oscar pentru interpretarea aceluiași rol, în filmul Nașul, partea a II a.

Există și actori cu rădăcini românești care au primit premiul Oscar. Natalie Portman are o bunică româncă. Dustin Hoffman scria în memoriile sale, sunt un evreu ruso-român. Lauren Bacall a avut bunici originari din România.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *