◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Patricia Țig reușește cel mai bun rezultat din ultimele 5 luni, în Thailanda

Patricia Țig a învins-o pe Yafan Wang (nr. 56 WTA, favorită nr. 6) cu scorul de 6-1, 1-6, 7-6 în primul tur al turneului de la Hua Hin, din Thailanda, după o dispută aprigă care a durat 2 ore și 13 minute!

După ce românca, aflată în prezent pe locul 105 WTA, a fost învinsă în prima rundă la Australian Open de Leylah Annie Fernandez (nr. 186 WTA), ea a reușit să ajungă săptămâna trecută în finala turneului ITF W25 de la Nonthaburi (Thailanda). A pierdut în fața compatrioatei sale Irina Fetecău (nr. 346 WTA), abandonând la scorul de 3-6.

Acum, la Hua Hin, Patricia Țig (25 de ani) a depus un efort considerabil pentru a câștiga în fața chinezoaicei Yafan Wang, o sportivă mult mai bine cotată decât ea, în clasamentul mondial. Primul set i-a revenit româncei cu 6-1, după numai 26 de minute, însă asiatica și-a adjudecat manșa a doua tot cu 6-1.

În setul decisiv, lupta a fost foarte strânsă, ajungându-se la tiebreak. Aici, Patricia a câștigat cu 7-5, reușind calificarea în optimi de finală, unde o va întâlni joi pe Xiaodi You (China, nr. 210), care în primul tur a învins-o pe Ellen Perez (Australia, nr. 251 WTA), cu 7-6, 6-2.

Românca obține cel mai bun rezultat al său din 2020, dar și din ultimele 5 luni. Cea mai bună performanță din această perioadă a fost în septembrie 2019, când la turneul de la Seul, din categoria International, ea ajungea în optimi, când a fost învinsă de Paula Barbosa (Spania, nr. 88 WTA). 

Victoria Patriciei Țig din primul tur de la Hua Hin îi aduce 30 de puncte în ierarhia mondială și un premiu de 3.600 de dolari. În topul WTA Live, românca a urcat 9 locuri, până pe poziția 96, cu 679 de puncte, fiind în prezent a patra sportivă din țara noastră în clasament, după Simona Halep (nr. 2 WTA), Sorana Cîrstea (nr. 69 WTA) și Ana Bogdan (nr. 90 WTA). 

 

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *