default-logo

DIN ACTIVITATEA ASOCIAȚIEI „PRO ART” A FEMEILOR DIN NICOLINȚ

În întâmpinarea sărbătorilor de primăvară

O foarte frumoasă și inspirată inițiativă a femeilor din Nicolinț, coordonate de doamna primar, dr. Felicia Turconie, a fost înființarea asociației de femei. O asociație, cu nume frumos „Pro Art” ceea ce definește de la bun început domeniul în care urmează să-ți desfășoare activitate, asociație care a adunat un număr considerabil de femei din această localitate. Fiind întreprinse toate demersurile legale, asociația a fost înregistrată, astfel că noul statul dă posibilitatea unor acțiuni mai ample.

Că femeile din cadrul asociației sunt interesate de bunul demers al lucrurilor, ne-au confirmat ultimele două întâlniri efectuate sub semnul întâmpinării sărbătorilor de primăvară.

Dragobetele, sărbătoare iubirii la români a fost consemnat într-o frumoasă seară de duminică în ajunul acestei sărbători când s-a vorbit de semnificația și practicile zilei de Dragobete, atingându-se și povestea Mărțișorului și simbolistica lui pentru poporul român. Aurica Gherga, Persuica Cojocar, Steluța Ambruș și subsemnata acestor rânduri au recitat poezii din literatura română ce proslăvesc iubirea dar și poezii culese de la consăteanca noastră Elena Clepan, plecată la cele veșnice iar Aurica Gherga și Persuica Cojocar au interpretat cântece dedicate iubirii.

O altă întâlnire de suflet a fost consemnarea zilei de 8 Martie. Adunate într-un număr foarte mare la Casa parohială din Nicolinț, femeile s-au bucurat de această zi dedicată lor. Aurica Gherga vicepreședinta Asociației „Pro Art” a citit un referat despre însemnătatea zilei de 8 Martie, doamna primar Felicia Turconie a adresat un bun venit celor prezent iar Bobița Berlovan, președinta asociației a vorbit despre ultimele demersuri legate de înregistrarea asociației și a înmânat un cadou simbolic celor mai în vârstă participante.

Într-o atmosferă plăcută, femeile s-au bucurat de o masă bogată cu grătar și torturi, la tombola organizată au obținut cadouri frumoase, Leonid Ardelean, cel mai tânăr membru al Formației BIS, le-a înmânat câte o garoafă din partea asociației iar de buna dispoziție s-a ocupat formația BIS și soliștii vocali George Ghila și Jurj….( te rog, Teodora, scrie cum îl cheamă).

Eufrozina Greoneanț.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.