default-logo

Predicatorii stradali din Uganda promit… minuni

Cu ajutorul unui difuzor, vocea lui Kayemba Stephen răsună deasupra zgomotului traficului și al agitației, în timp ce oamenii se îndreaptă spre muncă în această zonă cea mai aglomerată a capitalei Ugandei, Kampala.
Predicatorul, cunoscut pe străzi drept Învățător, îi îndeamnă pe trecători cu o stăpânire de parcă ar crede că toată lumea ascultă cu atenție ceea ce are de spus. Unii se grăbesc, alții se opresc și se uită, iar entuziaștii se alătură, strigând „Aleluia” și „Amin” drept răspuns.
Munca lui – ca și a multor alți evangheliști de stradă – a fost subiect de dezbatere în oraș, întrucât autoritățile au propus modalități de a face ordine în capital, scrie BBC.
Auma Laura, un alt membru al acestui grup, ia microfonul, rugându-se. Tânăra, care lucrează în relațiile cu clienții într-o bancă, spune că Dumnezeu o folosește: „Mă rog pentru bolnavi și ei se vindecă, așa că nu mă pot opri”. „Îmi plac străzile, îmi place să implic oamenii. Facem asta în fiecare dimineață și sperăm să continuăm pe tot parcursul anului”, spune Janet Musisi, care coordonează acest grup de predicatori de stradă.
Uganda este o țară profund religioasă și atunci când reprezentantul autorităților locale din Kampala, Hudu Hussein, a spus că misionarii aveau o lună pentru a părăsi străzile, a existat o reacție imediată, care l-a silit să dea înapoi.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*