◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Spectacole regizate de Andrei Șerban, oferite on-line de la Craiova

Între activitățile organizate și oferite on-line de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova în această perioadă, sub genericul „Citim împreună. Rămânem împreună. Stăm acasă!”, se află și transmiterea unor spectacole de referință realizate de reputatul regizor Andrei Șerban, la diferite instituții teatrale din țară și din lume.
Activitatea poartă denumirea „Să îl (re)descoperim și să îl (re)vedem pe Andrei Șerban” și este posibilă datorită faptului că spectacolele se află între donațiile făcute de Andrei Șerban pentru Muzeului Cărții și Exilului Românesc, ce urmează a se deschide curând, sub egida Bibliotecii și a Consiliului Județean Dolj.
După prezentarea și a altor producții valoroase, a venit rândul transmiterii, în premieră pentru România, a înregistrării spectacolului „Văduva Veselă”, a cărui premieră a avut loc la Opera de Stat din Viena, în anul 1999. 
Spectacolul va putea fi vizionat luni, 13 aprilie 2020, la ora 20.00, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” și pe contul de Youtube – Biblioteca Aman, precum și marți, 2 aprilie 2020, începând cu ora 11.00, pe pagina de Facebook a Muzeului Cărții și Exilului Românesc.
Spectacolul este interpretat în limba germană și a fost pus în scenă în regia lui Andrei Șerban, sub conducerea dirijorului John Elliott Gardener.
„Văduva veselă” este o operetă în trei acte, compusă de Franz Lehár, pe libretul de Victor Léon și Leo Stein.
Acest spectacol este al cincelea oferit în on-line de bibliotecă din valoroasele sale fonduri, după Avarul, de Moliere, Otello, de Giuseppe Verdi, Neguțătorul din Veneția, de William Shakespeare și Italianca în Alger, de Gioacchino Rossini, toate puse în scenă la Paris de-a lungul anilor.
Ecourile prezentării spectacolelor au fost deosebit de favorabile, vizionarea fiind agreată atât de cititorii obișnuiți ai bibliotecii, cât și de un public mai larg.


Rodica Păvălan /  UZPR „Tudor Arghezi” Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *