default-logo

Festivalul „Enescu” deschide Concursul „Enescu” cu o Scrisoare Deschisă pentru Public și pentru operatorii culturali

Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu” marchează deschiderea fazei a doua a Concursului „Enescu” 2020/2021, care are loc astăzi, 12 mai 2021, printr-o Scrisoare Deschisă adresată publicului larg și organizatorilor de concerte și evenimente, pentru „a crea un moment de reflecție și pentru a relansa invitația noastră la deschidere și la colaborare”, în contextul în care Festivalul Enescu a fost ținta unor afirmații care induc în eroare și alimentează fricile întreținute de discursul naționalist și populist.

În cultură, nu suntem Noi și Ei. Cultura doboară granițele și creează locul în care ne întâlnim cu toții, creatori, operatori sau consumatori, dincolo de ce ne desparte în viața de zi cu zi.  Toți avem nevoie de creativitate, emoție, trăire autentică. Avem nevoie de Frumos.

Vă invităm așadar să alegem limbajul universal al muzicii, cu artiștii care vin la Concursul «Enescu». Vă așteptăm la concerte și recitaluri, atât în sala Ateneului, cât și online, pe www.festivalenescu.ro.  Suntem gata să colaborăm, pentru a îmbunătăți susținerea și dezvoltarea întregului sector cultural.”

leviathan.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*