default-logo

Paradă de costume de epocă la Festivalul Zilele Mihai Viteazul, în Craiova

Peste 100 de persoane purtând costume de epocă, dar şi artişti invitaţi vor prezenta la Craiova, în perioada 13-15 mai, o paradă de costume medievale cu prilejul Festivalului Zilele Mihai Viteazul, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi susţinut de Primăria Craiova.
Potrivit Primăriei Craiova, Piaţa Mihai Viteazul din oraş va deveni, în această perioadă, un inedit târg medieval, „unde vor campa cavaleri, domniţe şi meşteşugari de toate felurile, ca să dezvăluie curioşilor cum se practicau meseriile în alte vremuri, care erau tainele artelor medievale, dar şi felul în care se derula viaţa zilnică pe timpul marelui domnitor”.
Publicul va avea ocazia să admire costume medievale unicat, să urmărească demonstraţii de luptă, să descopere universul culinar al epocii sau să participe la ateliere pentru toate vârstele, iar serile se vor încheia cu spectacole de jonglerii cu foc şi concerte de muzică. „Spectatori de toate vârstele sunt invitaţi la Craiova, în perioada 13-15 mai, la cea mai mare paradă de costume medievale din ţară, dar şi să descopere viaţa şi atmosfera din timpul domnitorului Mihai Viteazul. Organizat de Casa de Cultură Traian Demetrescu şi susţinut de Primăria Craiova, festivalul Zilele Mihai Viteazul propune, în cea de-a VIII-a ediţie, nu doar o călătorie în timp, ci şi o celebrare a unei marcante figuri istorice. Timp de trei zile, de vineri, 13 mai, până duminică, 15 mai, artişti din toată ţara vor transforma Piaţa Mihai Viteazu’ într-un tablou vivant medieval”, precizează Primăria Craiova.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*