◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Jurnalismul „de bagaj” ia tot mai mult locul redacțiilor „clasice”

Profesioniștii mass-media ar trebui să reinventeze ecosistemul operațiunilor lor pentru a se asigura că profesia de jurnalist rămâne relevantă, afirmă jurnalistul malaezian Tokoh Wartawan Negara, citat de thestar.com. El consider că aceste realități se datorează faptului că lumea jurnalismului se confruntă din ce în ce mai mult cu provocări greu de anticipat nu cu mult timp în urmă, în special evoluțiile în tehnologia comunicațiilor și existența diferitelor platforme de social media. „Înainte operam diferit, dar acum contextul și instrumentele sunt diferite. În trecut, aveam nevoie de un jurnalist, un sunetist, un cameraman și alții ca să relatăm un eveniment. De asemenea, credeam cu toții că redacție care era centrul tuturor lucrurilor, al procesării știrilor, dar realitatea este că acum există jurnalism de bagaj – o persoană poate face modificări de povești, știri și imagini cu aplicațiile de pe un smartphone”, detaliază jurnalistul.
La Forumul „Jurnalism 2030: Peering into the Future Media Landscape”, participanții au evaluat
noile provocări din industrie în condiţiile extinderii a ceea ce a fost numit „noua mass-media”. „Deși noile tehnologii par să erodeze profesia, jurnalismul nu ar trebui să fie văzut ca vioara a doua; nu ar trebui să fim înrobiți de evoluțiile tehnologiei. În fiecare zi suntem expuși la știri, dar unde este adevărul”, este de părere Ahmad Murad Merican, președintele Societății Profesorilor de Jurnalism din Malaysia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *