default-logo

UEFA și Superliga Europeană se acuză reciproc în fața judecătorilor Curții de Justiție a UE

UEFA a criticat Superliga Europeană, calificând-o drept „exemplu de cartel”, organismul european încercând astfel să-și apere puterea și drepturile profitabile din mass-media în cadrul unei audieri în fața instanței superioare a Europei.
Potrivit EURACTIV, conflictul dintre UEFA, organismul mondial de fotbal FIFA și Superliga Europeană este urmărit îndeaproape de alte sporturi, precum și de cluburi și jucători. Superliga Europeană s-a retras la mai puțin de 48 de ore după ce a fost anunțată, anul trecut, gest care a urmat unui protest al fanilor, guvernelor și jucătorilor, care au forțat Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, AC Milan, Inter Milano și Atletico Madrid să renunțe la idea acestui club exclusivist. Real Madrid, Barcelona și Juventus, totuși, rămân reținute. Superliga a dat apoi în judecată UEFA și FIFA la un tribunal spaniol, care a solicitat ulterior îndrumări de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).
Avocatul UEFA, Donald Slater, a susținut în fața completului de 15 judecători de la CJUE că „
autorizarea Super League ar fi dus la apariția altor ligi închise și la prăbușirea sistemului existent de competiții deschise”. Avocații care reprezintă Super League au replicat că UEFA are un conflict de interese, care provine din rolul său de reglementare și afacerile comerciale. „Aceasta înseamnă că nu va autoriza niciodată un concurent”, a declarat în instanță avocatul Super League, Miguel Odriozola.
Comisia Europeană și toate cele 27 de țări UE, precum și Islanda și Norvegia au susținut UEFA și FIFA. Instanța se va pronunța anul viitor. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*