default-logo

Ghiţă Nazare – 75. Un ziarist dăruit total

Privind retrospectiv viaţa cărturarului profesor Ghiţă Nazare, membru UZPR, putem spune, fără a cădea în sentimentalism, că prin tot ceea ce a făcut prin scris şi faptă a participat cu toată emoţia sa pozitivă la umanizarea omului.
Profesor de vocaţie, ziarist, iniţiator şi făuritor de reviste şi fapte culturale, îl rugăm acum la onorabila vârstă de 75 de ani să facă un mic popas pentru a-şi trăi o binemeritată câtime de bucurie privind panoplia vieţii lăsată în urmă.
Demonstraţia cea mai fertilă pe care domnia sa o face de cum trebuie să arate portretul ziaristului autentic este însăşi viaţa şi rodnica sa activitate în aşezarea ziditoare a cuvintelor pe albul paginii.
Dar domnia sa nu şi-a propus să facă din viaţa sa o demonstraţie ci să fie el însuşi: autentic, cultivând prietenii sincere, cu spirit de discernere şi graduare a evenimentelor şi a valorilor, cu o blândeţe a firii tot mai rară în semenii noştri, în această lume nesănătoasă.
Nu facem acum un medalion intelectualului Ghiţă Nazare, deşi ar merita. Consemnăm doar câteva firimituri de gând bun şi pentru că ne-au cam obosit oamenii extraordinari, îi dorim să fie acelaşi om natural, cu măsură în toate şi să îşi trăiască la fel de frumos anii care vor urma.
La mulţi şi binecuvântaţi ani!

Tănase DĂNĂILĂ
(Revista UZP, nr. 26/2022)

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*