default-logo

Legea mass-media din Fiji, acuzată că promovează „o cultură a autocenzurii”

Abordarea deficitului de dezvoltare a formării în industria media din Fiji poate împiedica uzura jurnaliştilor şi poate îmbunătăţi acoperirea reportajelor electorale în ţară, spune Dr. Shailendra Singh, coordonatorul de jurnalism al Universităţii din Pacificul de Sud.
Vorbind în timpul lansării studiului National Media Reporting of the Fijian General Elections 2018, la Suva, dr. Singh a spus că grupurile de supraveghere a presei consideră controversata lege a mass-media din Fiji ca promovând „o cultură a autocenzurii”: „Legea nu face nimic pentru formare și dezvoltare sau pentru a proteja jurnaliștii de uzură. De fapt, poate să fi exacerbat uzura. Legea trebuie modificată”.
Această situație, a spus dr. Singh, citat deasiapacificreport.nz, a evidențiat importanța formării și dezvoltării și a menținerii personalului, care sunt probleme structurale de lungă durată în mass-media din Fiji și Pacific: „Două responsabilități esențiale ale mass-media în alegeri sunt crearea unor condiții de concurență echitabile și acţiunea de supraveghetor public. Pare îndoielnic că aceste funcții au fost îndeplinite în mod adecvat de către toate mass-media în timpul relatărilor de la alegerile generale din 2018”.
În timp ce țara se pregătește pentru următoarele alegeri generale, Nilesh Lal, de la Dialogue Fiji, a spus că este important să se pună în atenție factorii care au afectat condițiile electorale: „Organizațiile media se pot autoreglementa, prin instituirea unor orientări interne pentru relatarea de la alegeri. Un bun exemplu este Ghidul BBC privind acoperirea electorală”. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*