default-logo

Post tv închis și vicepreședinte arestat, în virtutea „siguranței naționale”

Organizațiile jurnaliștilor din Pakistan au condamnat ferm arestarea șefului ARY News, Ammad Yousaf, și au cerut eliberarea imediată a acestuia. Organismele media şi cluburile de presă din țară au afirmat că jurnaliştii vor cere un protest la nivel naţional dacă Ammad Yousaf nu este eliberat imediat, relatează ARY News.
Uniunea Federală a Jurnaliştilor din Pakistan (PFUJ) susține că guvernul ar trebui „să-şi revină”. Liderul Lala Asad Pathan al organizației susține că „acțiunea guvernului este foarte rușinoasă. Prim-ministrul Shehbaz Sharif ar trebui să ia măsuri imediate în această problemă”. Lahore Press Club a cerut, de asemenea, eliberarea imediată a șefului ARY News, a declarat secretarul Clubului de Presă din Karachi, Rizwan Bhatti.
Arestarea lui Yousuf are loc după ce ARY News, cel mai mare radiodifuzor privat al țării, pe care îl conduce ca vicepreședinte, a primit o notificare din partea Autorității de Reglementare a Mass-Media Electronice din Pakistan (PEMRA), pentru conținutul emisiunilor. Autoritatea de supraveghere a susținut că postul difuza conținut „plin de ură, bazat pe dezinformare absolută și cu amenințare clară și actuală la adresa securității naționale”. La o zi după ce transmisia postului pakistanez a fost blocată de către autorități, vicepreședintele Yousaf a fost arestat din Karachi, a anunțat canalul, adăugând că au fost remarcați ofițeri de poliție în civil intrând cu forța în casa jurnalistului. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*