◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Scenariul total neașteptat!

Corespondență din Austria

Joi, 10 Septembrie mă îndrept împreună cu soțul meu Constantin Gumann și cu o colaboratoare din cadrul firmei pe care o conducem la Salzburg, către Camera de Comerț, la o ședință de multă vreme anunțată în vederea constituirii comitetului de conducere și organizare a departamentului social.

Pentru că în ultima vreme m-am confruntat cu probleme de sănătate, îmi anunțasem de ceva vreme demisia din funcția de purtător de cuvânt, pe care o obținusem tot într-o conjunctură spontană, ad hoc și nepregătită. Nu degeaba se spune că e ușor să urci pe scara profesională, dar mai greu este să te menții pe ea. Evident că am fost foarte mândră, când am văzut că austriecii refuză candidatura unui concetățean al lor și mă aleg în unanimitate absolută, pe mine o străină în țara lor. Atunci a fost la fel de spontan cum a fost și astăzi. M-am bucurat enorm la acel moment, dar răspunderea care mi-a revenit a fost pe măsură. Eram omul de la Salzburg care mergeam la Viena la ședințe și reprezenta departamentul social de la Salzburg. Sarcinile au devenit tot mai multe și greu de dus, la care s-au mai adăugat și problemele de sănătate noi apărute, care m-au determinat să-mi anunț retragerea din funcție.

Vremea frumoasă  de astăzi a contribuit și ea la starea mea de liniște și relaxare cu care am plecat la ședință, când fiecare coleg s-a arătat plăcut impresionat că nu arăt chiar așa rău cum se așteptau, când au auzit că la baza deciziei mele de retragere au fost problemele medicale.

Începe ședința și scenariul anterior se repetă la fel de spontan și la fel de nepregătit. De data aceasta, am plăcerea să împart bucuria mea cu dumneavoastră, dragi cititori, că fără să am nici cea mai mică așteptare sau plan, am urcat o treaptă mai sus, devenind vicepreședinta departamentului social de la Camera de Comerț Salzburg. Competența, profesionalismul și seriozitatea  sunt apreciate la adevărata lor valoare în străinătate. Mă bucur foarte mult că am reușit să le câștig încrederea, să conving o majoritate că pot prelua această funcție. Nu a fost o întâmplare, a fost un drum destul de lung prin care am ajuns aici.

Acestea fiind spuse, cred că am reușit dragi cititori, să vă fac mândri că aveți o româncă apreciată de către austrieci și așezată la loc de cinste, dobândit cu cele mai bune și serioase calități profesionale și morale. 

Daniela Gumann/UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *