default-logo

Vine un frig crâncen! Ce regiuni vor fi cele mai afectate. Prognoza meteo ANM

Atenție mare, vine un frig crâncen! Mai multe regiuni vor fi cele mai afectate. Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au spus care este prognoza meteo și ce temperaturi ne așteaptă în zilele următoare.

România va fi lovită de un frig crâncen! Cei de la ANM au anunțat ce ne așteaptă în perioada următoare și unde vor fi cele mai scăzute temperaturi dar și cele mai afectate regiuni de schimbarea bruscă a vremii.

Astfel, din 21 septembrie vremea o ia razna iar ploile pun stăpânire pe toate regiunile. În ultima săptămână din septembrie, prognoza meteo se schimbă radical.

Din 21 septembrie se răcoreşte, iar ploile pun stăpânire pe toate regiunile. Astfel, în ultima săptămână din septembrie, toamna se instalează confortabil în România.

În regiunile centrale şi nordice, maximele se anunţă mai coborâte decât normalul perioadei.

În Banat va urma o răcorire treptată a vremii, astfel încât în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 2o de grade. În primele nopţi ale săptămânii media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade, apoi temperatura aerului va scădea, urmând astfel ca în medie să se înregistreze în jur de 12 grade, apoi va creşte uşor spre 15 grade, După această dată, o nouă răcorire a vremii va conduce la scăderea minimelor spre valori în jurul a 12 grade, în medie, la sfârşitul intervalului.

În Crişana media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 2o de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată.

În Transilvania temperaturile vor scădea spre valori de 23 de grade. Media minimelor termice va fi 10-11 grade. De pe 15 septembrie temperatura aerului va mai scădea, astfel că până la sfârşitul intervalului de prognoză, media valorilor termice nocturne se va situa în jurul a 8 grade.

În Maramureş minimele vor fi în scădere, spre 9-10 grade, în medie pornind de la valori de 13 grade, în primele zile ale intervalului, urmând ca temperatura aerului să crească uşor şi treptat până spre 13 grade în data de 14 septembrie, apoi o nouă răcorire a vremii va face ca spre sfârşitul intervalului să nu se mai depăşească, în medie, valori în jurul a 10 grade.

Dacă pentru duminică, ANM a anunțat o vreme predominant frumoasă şi caldă cu un cerul variabil dar cu unele înnorări după-amiaza la munte, după jumătate lunii lucrurile se vor schimba radical.

Luni, 14 septembrie, vremea va fi frumoasă cu cer variabil și cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde cu totul izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile sud-estice.

Temperaturile maxime vor fi între 27 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, uşor mai scăzută la periferie.

Vine un frig crâncen! Ce regiuni vor fi cele mai afectate. Prognoza meteo ANM

În săptămâna 14.09.2020 – 21.09.2020 temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 21.09.2020 – 28.09.2020 vom avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai coborâte în regiunile centrale şi nordice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Vine un frig crâncen! Ce regiuni vor fi cele mai afectate. Prognoza meteo ANM

În săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020 vor fi temperaturi medii care se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 05.10.2020 – 12.10.2020 temperaturile se vor situa în jurul celor specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general deficitare.

capital.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.