default-logo

Antichități redate de SUA Egiptului

Justiţia newyorkeză a restituit Egiptului un lot de 16 opere de artă furate, dintre care cinci au fost confiscate în primăvara acestui an de la prestigiosul Metropolitan Museum of Art (Met), în cadrul unei anchete pentru trafic internaţional care l-a vizat şi pe un fost director al muzeului Luvru din Paris, informează AGERPRES.
De doi ani, justiţia din statul New York desfăşoară o vastă campanie de restituire a unor antichităţi furate din lumea întreagă şi care au ajuns în muzeele şi galeriile de artă din metropola americană: din 2020 până în 2021, cel puţin 700 de opere au fost restituite în 14 ţări, inclusiv în Cambodgia, India, Pakistan, Egipt, Irak, Grecia şi Italia.
După o ceremonie la care a participat şi consulul general al Egiptului, procurorul statului New York pentru districtul Manhattan, Alvin Bragg, a anunţat retrocedarea pentru poporul egiptean a unui lot de 16 antichităţi, a căror valoare totală este „de peste 4 milioane de dolari”.
„Restituirea de astăzi arată amploarea reţelelor de trafic cu antichităţi”, a denunţat cu acea ocazie procurorul Alvin Bragg.
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*