default-logo

Pitești Science Festival revine

Târgul de Științe revine la Pitești, în Argeș în format obișnuit, după o pauză de trei ani. De asemenea, o caravană va fi prezentă și în alte două locuri din acest județ, la Câmpulung Muscel și Mioveni.
Cea de-a treia ediție a Pitești Science Festival va avea loc între 22-24 septembrie și este cea mai extinsă de până acum, aducând publicului multe elemente inedite.
Anul acesta vor fi trei zile de festival, organizate în parteneriat cu municipalitățile celor a trei orașe: Pitești, Mioveni și Câmpulung Muscel.
La Mioveni și Câmpulung grupul de mentori RSF va aduce științele mai aproape de mii de elevi care studiază în mediul rural și urban mic.
350 de voluntari elevi, membri ai comunităților locale, antreprenori și pasionați de științe, dar și 30 de mentori locali din rândul profesorilor se vor implica în organizare.
La evenimentele Romanian Science Festival vor participa, în total, 16 mentori RSF, cercetători și profesioniști veniți din 7 țări exclusiv pentru festival.
Pitești Science Festival 2022 va avea următorul program: 23 septembrie – Prezentările mentorilor în școlile și liceele din Pitești. Mentorii RSF vor vizita 10 școli și licee din oraș pentru a le povesti elevilor despre cercetarea lor, care sunt cele mai importante și relevante invenții științifice în fiecare domeniu.
Pe 24 septembrie – Târgul de științe „Pitești Science Festival” în Piața Primăriei. Între orele 11:00 și 17:00, se va organiza un târg de experimente științifice interactive, deschis publicului de toate vârstele.
Intrarea este liberă.

Constantin PAȘOL /UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*