default-logo

Jurnaliștii din India, hărțuiți cu procese și intimidări

Hărțuirea împotriva anumitor jurnaliști din India a escaladat, a declarat N. Ram, directorul The Hindu Publishing Group, care adaugă că justiția a fost inconsecventă în ceea ce privește libertatea de exprimare și a presei.
În timpul unei discuții la Asian College of Journalism, reprezentantul Indiei în Comitetul pentru Protecția Jurnaliştilor (CPJ) a subliniat că profesioniștii media care au fost vizați anterior cu acuzații de defăimare civilă sunt acum judecați penal după o lege din… 1967. Potrivit thehindu.com, Ram a subliniat cazul jurnalistului Siddique Kappan, care a rămas în închisoare chiar dacă Curtea Supremă suspendase legea.
Elaborând despre „declinul instituțiilor” din India, Ram s-a referit la încercările poliției, Departamentului de impozit pe venit, Direcției de executare și a altor agenții de a încerca să-l pună pe unul dintre co-fondatorii Alt News într-o situație care să-l vulnerabilizeze. „Hărțuirea a crescut, iar acuzațiile sunt mai grave. Sunt vizați anumiți jurnaliști și este greu, în aceste condiții, să separăm jurnalismul de un fel de activism”.
Sashi Kumar, președintele Media Development Foundation, a vorbit despre legile draconice care se aplică jurnalismului și a subliniat în continuare tendința tot mai mare de a cita articolul 19(2) din Constituție, care vorbește despre „restricții rezonabile” ale libertății de exprimare, în cazuri impuse jurnaliştilor. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*