default-logo

Lansarea cărții GLORIA LIMBII ROMÂNE, de Al. Florin Țene

Miercuri, 19 octombrie a.c. orele 14, va avea  loc la Biblioteca Municipală  din Drăgășani, (orașul natal al scriitorului Al. Florin Țene), județul Vâlcea, lansarea cărții GLORIA LIMBII ROMÂNE de Al Florin Țene., cu ocazia împlinirii a 10 ani de la legiferarea de către Parlamentul României  a sărbătoririi  Zilei Naționale a Limbii Române, la care a contribuit și domnia sa.
Cu această ocazie, președintele național al Ligii Scriitorilor va depune o coroană de flori la statuia scriitorului Gib I.Mihăescu și va dona bibliotecii portretul său pictat în ulei de artista plastică Victoria Fătu Nalati, după care cei prezenți vor vizita expoziția cu cele 93 cărți ale lui Al. Florin Țene.
Despre carte și activitatea laborioasă a scriitorului Al.Florin Țene  vor  vorbi Zenovia Zamfir, Marian Bărăscu și Cristina Prunel Bărbulescu.
În cadrul acestei manifestări se va lansa revista Ligii Scriitorilor, AGORA LITERARĂ, nr. 44/2022.
Născut pe meleaguri vâlcene, în oraşul Drăgăşani, la 13 iunie 1942, scriitorul Al. Florin Țene  este președintele Ligii Scriitorilor din România, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, membru corespondent al Academiei Americană Română (A.R.A), din anul 2011, membru al Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada. Opera sa este vastă și cuprinde o gamă variată de scrieri de la articole, reportaje, piese de teatru, poezie, roman, cărți monografice.
Al. Florin Țene a donat Bibliotecii municipiului Drăgășani 100 de cărți din opera sa.
Foto: ligascriitorilorromani.wordpress.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*