default-logo

„Să nu ai presă locală este devastator”. Jurnalism voluntar după închiderea unui ziar

După 46 de ani, ziarului Eden Prairie, din Minneapolis, SUA, s-a închis în 2020. Un grup de jurnalişti a decis că trebuie făcut ceva pentru a informa publicul.
Înainte de alegerile din noiembrie, jurnaliștii au lucrat voluntar și au trimis ghiduri alegătorilor la 26.000 de case din localitate, relatează fox9.com. „A fost un proiect substanțial din punct de vedere al timpului, efortului și costurilor. Este esențial ca știrile locale să existe”, a declarat voluntarul Mark Weber.
Organizația nonprofit din spatele ghidurilor alegătorilor se numește Eden Prairie Local News. EPLN este hiper-concentrat pe știri și influențe locale; și după cum explică editorul Steve Schewe, ghidul pentru alegători este menit să se asigure că votanții iau cele mai informate decizii posibile în ziua votării: „În această epocă a hiper-partizanatelor, încercăm să rămânem la fapte și cred că mulți oameni din comunitatea noastră apreciază cu adevărat asta. A nu mai avea un organism de știri local este devastator. Știrile locale sunt cu siguranță sub asediu”, a spus Schewe. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*