◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Ultimele zile ale lui Tupac Shakur

La 7 septembrie 1996, Tupac Shakur a fost împușcat în Las Vegas; el a murit șase zile mai târziu. În ultimele zile, înainte de moartea sa, viața lui Tupac a inclus compunerea unei melodii, turnarea unui film, activismul, romantismul și realizarea unor planuri pentru un viitor departe de Death Row Records (casa sa de discuri).

Cariera actoricească lui Tupac Shakur era înfloritoare

Deși a fost cunoscut pentru muzica sa, Tupac Shakur a fost un actor talentat care a apărut în mai multe filme. În vara lui 1996, a prezentat emisiunea Gang Related cu Jim Belushi . Tupac avea intenția să continue să facă filme după această emisiune, dar nu a mai reușit pentru că viața i-a fost luată.

Într-un interviu promoțional pentru Gang Related, pe care Tupac l-a dat în august, a spus:

„Aș putea fi cel mai bun actor pe care l-ai văzut vreodată, având în vedere șansa, oportunitatea, experiența și lecțiile pe care le-am primit de la oameni. Acum, nici măcar nu îmi doresc să fiu cel mai bun, vreau doar să fiu unul dintre ei „.

Implicarea în problemele comunității

De-a lungul vieții sale, Tupac Shakur s-a implicat în problemele comunității, dorind să creeze mai multe oportunități pentru tineretul de culoare. O organizație pe care a susținut-o a fost A Place Called Home , care a oferit lecții de dans, consiliere, îndrumare și servicii de sănătate pentru tineri din Los Angeles.

El s-a implicat în activismul politic. Pe 15 august, cu mai puțin de o lună înainte de moartea sa, Tupac a apărut la un miting organizat de Frăția Crusade, un grup de activiști de culoare.

Tupac Shakur

Ultimul album înregistrat în șapte zile

În toamna lui 1995, Tupac Shakur a fost în spatele gratiilor făcând apel pentru o condamnare care includea abuzuri sexuale (și-a păstrat întotdeauna nevinovăția în ceea ce privește acuzațiile). Nu avea bani pentru cauțiune, dar Marion „Suge” Knight și Death Row Records s-au oferit să-i plătească cauțiunea. Tupac a semnat un contract cu casa de discuri pentru trei albume.

După eliberarea din închisoareîn octombrie 1995, Tupac s-a întors în California și a început să facă muzică pentru Death Row. În august 1996, albumul ” The Don Killuminati: The 7 Day Theory ” a fost înregistrat și produs în doar șapte zile. Albumul, care a fost creditat ca fiind alter ego-ului Tupac, s-a vândut extrem de bine după moartea sa.

Și-a dorit o familie

Nu totul din viața lui Tupac a avut legătură cu muzica. În vara lui 1996, a început o relație serioasă cu Kidada Jones (fiica lui Quincy Jones ). Potrivit unui articol din Vanity Fair din 1997, în timp ce Tupac a fost la New York pentru premiile MTV, cei au discutat despre o vacanță în Hawaii, unde urmau să conceapă un copil.

Dar când Tupac s-a întors în Los Angeles pe 7 septembrie, el și Kidada au plecat mai întâi în Las Vegas. Tupac s-a dus să vadă un meci de box al lui Mike Tyson. Iubita sa l-a însoțit, iar aceasta când l-a întrebat dacă dorește să poarte vesta antiglonț, Tupac a refuzat pe motiv că o să-i fie prea cald.

Asasinatul

În noaptea de 7 septembrie 1996, Tupac a fost prezent la meciul de box dintre Mike Tyson și Bruce Seldon ce a avut loc la MGM Grand în Las Vegas. După acel meci, unul dintre asociații lui Suge Knight l-a văzut pe Orlando „Baby Lane” Anderson în holul MGM Grand și l-a anunțat pe Tupac de prezența acestuia, Tupac atacându-l. Cei care erau cu Tupac l-au lovit și ei de asemenea pe Orlando Anderson. Bătaia a fost înregistrată pe sistemul de supraveghere al hotelului.

Cu câteva săptămâni înainte, Anderson și câțiva membrii din Crips l-au jefuit pe unul dintre membrii casei de discuri Death Row într-un magazin de încălțăminte, precipitând atacul lui Tupac. După confruntarea sa cu Anderson, Tupac s-a urcat în mașina lui Suge Knight, o limuzină neagră (BMW 750i), împreună cu membrii grupului „The Outlawz” și gărzile de corp pentru a merge către clubul deținut de Death Row, Clubul 662.

continuare pe efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *