default-logo

Jurnaliștii din Crimeea, în „detenție la locul de muncă”

Arestările în masă ale activiștilor și presiunea în creștere continuă asupra jurnaliștilor sunt la ordeinea zilei în Crimeea.

Organizația nonprofit Crimean Solidarity a realizat un raport care a pornit de la declarațiile jurnalistului civic Zidan Adzhikelyamov, citat de Ukrinform. „Am observat comportamentul flagrant al forțelor de securitate, care au reținut persoane ce au ajuns în tribunale… Activiștii au fost îngrămădiți în autobuz, iar apoi au fost ținuți la secția de poliție”, a spus Adzhikelyamov. Potrivit jurnalistului, cei reținuți au fost acuzați pentru încălcări ale regulamentelor organizării de evenimente în masă și, respectiv, nerespectarea cerințelor în caz de stare de urgență.

În ceea ce privește jurnaliștii, organizația menționează că sunt supuși unui fel de „detenție la locul de muncă” și victime ale  unor presiuni în continuă creștere. Potrivit datelor lui Adzhikelyamov, doar în perioada 4 septembrie – 1 noiembrie, șapte jurnalişti au fost reţinuţi în Crimeea în timp ce-şi îndeplineau atribuţiile profesionale. „După părerea mea, autoritățile competente, precum și organizațiile pentru drepturile omului ar trebui să evalueze aceste încălcări sistematice ale drepturilor jurnaliștilor și să dezvolte mecanisme de protejare a muncii jurnalistice, așa că îi îndemn pe colegii mei să nu lase aceste încălcări flagrante să treacă fără să le aducă la cunoștința opiniei publice”, afirmă jurnalistul.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.