default-logo

Topul evenimentelor săptămânii a 49-a din 2019 (2-8 decembrie)

1. Iohannis declanșează „războiul total” pentru lebensraum-ul liberal
2. Lecția de austeritate a vegetarianului Orban
3. Șoc financiar în PSD: „interimarii” vor să o pună la plată pe Dăncilă pe „persoană fizică”
4. Trump i-a făcut „cinste” lui Iohannis la Londra
5. „Chemical Brothers” pun sechestru pe statul român

1. Iohannis declanșează „războiul total” pentru lebensraum-ul liberal

Președintele tuturor românilor anunță „războiul total” împotriva PSD. Nu chiar un blitzkrieg, dar ceva pe aproape. Cu prim obiectiv – eliminarea pesediștilor din fruntea tuturor structurilor, dar în special din cele parlamentare. Iar asta se poate realiza doar prin intervenția directă a șefului statului. Declarațiile au fost făcute la o ședință a PNL la care președintele cuprins de avânt activist a participat.

2. Lecția de austeritate a vegetarianului Orban

Show-ul săptămânii l-a constituit declarația de avere a lui Orban. Acesta a trecut la capitolul „venituri” doar un salariu de 3000 lei lunar, luat de la o firmă a unor membrii de partid, din care ar fi supraviețuit el cu nevasta și fiul. Întrebat cum a reușit această performanță a explicat că toți sunt vegetarieni, ignorând faptul (se vede că nu merge pe la piață) că un astfel de regim este mai scump decât unul normal. Când presiunea publică a început să crească, a început și el să își amintească ce mai posedă (case, mașină) dar și că avea o datorie de 10.000 de euro pe care ar fi plătit-o taman în anul în care câștiga aproape de minimul pe economie. Probabil că în acest fel a vrut să justifice politica de austeritate a guvernului său, arătând că o familie unită poate trăi și doar cu 3000 lei pe luna. Evident Cu condiția să fie compusă din vegani.

3. Șoc financiar în PSD: „interimarii” vor să o pună la plată pe Dăncilă pe „persoană fizică”

Tensiunile din PSD se țin lanț. Viorica Dăncilă se plânge că Stănescu are de gând să o dea afară din partid pe motiv că ar fi făcut un blat cu Iohannis ca să candideze la președinție, iar „interimarii” vor să o pună să plătească pe „persoană fizică” datoriile de campanie ale partidului, care cresc pe măsură ce la sediu vin facturi cu sume exorbitante, între care și cele de la televiziuni prietenoase care au taxat aparițiile candidatei cu 7.000 euro minutul.

4. Trump i-a făcut „cinste” lui Iohannis la Londra

O săptămână de foc pentru președinte și soția sa, care s-au deplasat la Londra pentru a participa la festivitățile aniversării a 70 de ani de la crearea NATO. Prilej numai bun pentru a schimba câteva cuvinte cu amicul Trump, în calitatea sa de „băiat bun” care cheltuie 2% din PIB pentru achiziționarea de armament american. Dealtfel, președintele american – aflat în vizibil conflict cu „greii” europeni și canadieni pe tema „morții cerebrale” a pactului (pe care chiar el o decretase) – s-a răzgândit după cum îi este obiceiul și a decis să-i răsplătească pe liderii din estul Europei care și-au respectat angajamentul de cheltuieli făcându-le „cinste” la o reuniune privată.

5. „Chemical Brothers” pun sechestru pe statul român

Chemical Brothers – adică frații Micula – s-au săturat să aștepte ca guvernele să le achită de datoria de 84,5 milioane dolari decisă de arbitrajul internațional și au pus sechestru pe Nuclearelectrica, pentru a recupera cele 400 de milioane – la cât a ajuns datoria, cu penalități și dobânzi.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.