◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Peste 15% din cetățenii R. Moldova intenționează să părăsească țara

Mai bine de 15% din populația Republicii Moldova intenționează să se mute în următorii trei ani într-o altă țară. Ponderea populației de la oraș cu o astfel de intenție este mai mare decât a celor de la sat: 21% și, respectiv, 12,3%. Bărbații au intenția să emigreze în următorii trei ani în măsură mai mare decât femeile, arată datele Studiului „Generații și Gen”, realizat de UNFPA Moldova.

Studiul relevă că la grupele de vârstă 15-19 ani și 20-24 de ani ,proporția populației care intenționează să emigreze în următorii trei ani este în jurul valorii de o treime, iar la următoarele două categorii de vârstă (25-29 și 30-34 de ani) – în jurul valorii de un sfert. După 45 de ani, ponderea celor cu astfel de intenție se reduce sub 9%. Respondenții din municipiul Chișinău s-au evidențiat prin cea mai mare pondere – 26%, comparativ cu celelalte regiuni, unde ponderea este de 12-14%. Persoanele cu studii superioare și cele singure s-au remarcat prin cele mai mari ponderi de a emigra. În funcție de statutul ocupațional, această intenție este caracteristică tuturor categoriilor, mai puțin pensionarilor.

Pede altă parte, conform rezultatelor GGS, doar 28,9% din gospodării dispun de venituri pentru a acoperi necesitățile de bază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *