◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Simona Halep se califică în sferturi la Dubai și urcă în topul pentru Turneul Campioanelor

Simona Halep învinge pe Lesia Tsurenko, în optimile de finală ale turneului de la Dubai, cu scorul de 6-3, 7-5, după o oră și 20 de minute. Cele 190 de puncte câștigate o ajută pe româncă să reducă diferența față de liderul mondial, Naomi Osaka.

În primul set, egalitatea a persistat până la 2-2, după care Halep a preluat inițiativa și s-a impus cu 6-3, după numai 36 de minute. Tenismena noastră a evoluat dezinvolt, punând-o de multe ori în dificultate pe Tsurenko, jucătoare aflată pe locul 23 WTA.

Runda a 2-a a început cu un break al ucrainencei, care a reușit apoi să se desprindă la 2-0. Simona a ripostat și a obținut egalarea, la 2-2. În continuare, cele două sportive și-au adjudecat, pe rând, gemurile până la 4-4.

Apoi, Halep și-a pierdut serviciul, dar s-a repliat, câștigând următoarele 3 jocuri, terminând en-fanfare un meci, pe care l-a controlat de la început până la sfârșit. La Dubai a acumulat 190 de puncte în clasamentul WTA și un premiu financiar de 59.960 de dolari.

În sferturile de finală, românca o va întâlni pe învingătoarea din partida Belinda Bencic (Elveția, nr. 45 WTA) – Aryna Sabalenka (Belarus, nr. 9 WTA). Simona Halep are o bună șansă să câștige la Dubai și să o egaleze pe Maria Sharapova (care are 5 trofee) în topul jucătoarelor cu cele mai multe titluri, în turneele Premier 5.

În clasamentul WTA Ranking Live, Halep reușește să se apropie de Naomi Osaka (Japonia), aflată pe locul 1, la 1144 de puncte. De asemenea, românca a avansat și în topul WTA Race, pentru Turneul Campioanelor 2019, pe poziția a 6-a, cu 736 de puncte.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *